“Kırmızı reçete” operasyonu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. “Kırmızı reçete” operasyonu

“Kırmızı reçete” operasyonu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Kasım 2020 Salı - 15:56Güncelleme: 17 Kasım 2020 Salı - 18:34
“Kırmızı reçete” operasyonu

Denizli’nin de aralarında bulunduğu 5 ilde düzenlenen “kırmızı reçete” operasyonunda, aralarında doktorların da yer aldığı 9 kişi yakalandı.

Kırmızı reçete ile temin edilmesi gereken ilaçları usulsüz evrak düzenleyerek piyasa sürdükleri belirlenen şebekenin çökertilmesine yönelik Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Milas KOM Grup Amirliği ekiplerince çalışma yapıldı.

Bodrum’da bulunan özel hastanede çalışan 3 doktorun, şebeke üyelerine ilaçlarla ilgili çok sayıda reçete düzenlediği ve şüphelilerle birlikte çalışan bir eczaneye yönlendirdikleri tespit edildi.

Delillendirme aşamasının bitmesiyle birlikte Muğla, İzmir, Denizli, Aydın ve Yalova’da eş zamanlı olarak bu sabah operasyon düzenlendi. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 507 sentetik hap ve 3’üncü kişilere ait çok sayıda kimlik fotokopileri ile reçeteler ele geçirildi.

Nitelikli dolandırıcılık, uyuşturucu madde ticareti suçlarından ifadesine başvurulan H.B., M.B., T.C., N.V.Ö., D.B., E.E., B.A., T.D. ve T.D.’nin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. (İHA)