Karısını öldürüp gaipten sesler duydum diyen katil hakkında doktorlar karar veremedi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Karısını öldürüp gaipten sesler duydum diyen...

Karısını öldürüp gaipten sesler duydum diyen katil hakkında doktorlar karar veremedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Eylül 2023 Cuma - 10:45Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma - 10:46
Karısını öldürüp gaipten sesler duydum diyen katil hakkında doktorlar karar veremedi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde eşini öldürüp, gaipten sesler duyduğunu söyleyen katil hakkında doktorlar karar veremedi.

Pamukkale ilçesinin Pınarkent Mahallesi’nde eşi 18 yaşındaki Elif Irmak’ı türtaj yaptırmakla suçlayıp 4 bıçak darbesiyle katleden 25 yaşındaki Ahmet Emre Irmak’ın yargılanmasına Denizli 5. Ağır ceza Mahkemesinde yapılan duruşmayla devam edildi. Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde gözetim altında bulunan sanık katılmadı.

Sanık, duruşmada “Gaipten sesler duydum. Babamın Suriyeli bir kadınla evlendiğini duydum. Eşimi nikah şahidi olarak götürmüş. Suriyeli kadının oğlu ile eşimin yakınlaşması olmuş. Eşim beni aldatmış, bu şekilde sesler duydum. Evde konu açıldı. Kulağıma gelen sesleri hatırlayarak sinirlendim, eşime tokat attım. ‘Seni babanın evine götüreceğim’ dedim. Bir tartışma çıkar düşüncesiyle mutfak tezgahının üzerindeki bıçağı belime soktum. Saçından ve kolundan sürükledim. 100 metre gittikten sonra kayınvalidemin sesini duydum. ‘Onu nereye götürüyorsun. Onun sevdiği var onu sevdiğine vereceğim’ diye gaipten sesler duydum. Eşimin karnına ve beline bıçağı salladım. 4 sefer bıçak darbesi vurdum” şeklinde ifade vermişti.

Bunun üzerine akıl sağlığının yerinde olup olmadığını belirlenmesi için Ahmet Emre Irmak, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak, sanıkla ilgili doktorların henüz bir tanı koyamadığı kaydedilerek, mahkemeye bir ay gözetim altında tutulması gerektiğini bildiren yazı gönderildi.

Ön raporda, sanığın yatarak tedavi edildiği ve hakkında rapor düzenlenebilmesi için üç hafta ek gözlem süresine ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Savcılık ve taraf avukatları yargılama için raporların beklenmesi yönünde görüş belirtti. Mahkeme heyeti ek gözlem süresi tanınması ve sanık hakkında rapor tanzim edilmesinin beklenmesi, ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek, duruşma 14 Kasım’a ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Geçen yıl kasım ayında Pınarkent Mahallesi’nde Ahmet Emre Irmak, eşi Elif Irmak’ı kürtaj yaptırdığı iddiasıyla evden çıkarmış, kayınpederine götürürken boş arsada göğsünden, sırtından ve karnından 4 bıçak darbesiyle öldürmüştü. Sanık hakkında “kadına karşı kasten öldürme” ve “eşi kasten öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.