Kanserle Mücadele Derneğinde uyuşturucu ticareti – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Kanserle Mücadele Derneğinde uyuşturucu ticareti

Kanserle Mücadele Derneğinde uyuşturucu ticareti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Kasım 2019 Cuma - 18:27Güncelleme: 8 Kasım 2019 Cuma - 18:28
Kanserle Mücadele Derneğinde uyuşturucu ticareti

Denizli’de, Kanserle Mücadele Derneği adı altında faaliyet gösteren yere polisin düzenlediği baskında paketler içinde eroin ele geçirildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Kanserle Mücadele Derneği olarak görünen bir işyerine baskın düzenlendi. Baskında, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları belirlenen 2 kişi yakalandı. Bu kişilerle birlikte 82 paket halinde 69 gram eroin ele geçirildi, olayla ilgili iki kişi tutuklandı.

SORUŞTURMA GENİŞLETİLDİ

Gerçekleştirilen o operasyondan sonra soruşturmayı derinleştiren Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, işyeri ve şüphelilerle bağlantılı olan kişiler ile adresleri belirlenerek takip başlatıldı. Yaklaşık üç ay süren takipte, sözde dernek görünümlü iş yerleri üzerinden zehir ticareti yapan uyuşturucu şebekesinin faaliyetleri deşifre edildi. Zehir tacirlerinden uyuşturucu madde temin eden 12 kişi yakalandı. haklarında kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak suçundan yasal işlem yapıldı.

OPERASYON İZMİR’E UZANDI

Ekiplerin 5 Kasım’da il merkezi ve İzmir’de belirlenen adreslere Özel Harekat timlerinin desteğiyle gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, 15 gram eroin ve 2 gram metamfetamin ile suboxone hap ele geçirildi.

Narkotik ekipleri tarafından daha önce yakalanan İ.M.’nin halen cezaevinde bulunduğu anlaşılırken, R.Ş., A.D., T.K., O.G., I.P, B.D, İ.M isimli 7 şüpheli ise gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen 7 şüpheliden 6’sı tutuklandı.