Denizli’de, ehliyet sınavında kameralı sistem aracılığıyla kopya çekmeye çalışan sürücü adayları ile onlara yardım eden toplam 4 şüpheli, polis operasyonuyla yakalandı.
Denizli Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, merkezi sistemle gerçekleştirilen ehliyet sınavında başarılı olmak isteyen sürücü adayları, giysilerinin üzerine kamera ve kulaklık yerleştirdi. Sınav salonu dışında bulunan şüpheliler de onlara yardım etmek üzere konuşlandı.
Ancak, kurdukları kopya düzeneği fark edilerek, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin operasyonuyla yakalandılar.
Yapılan aramada, suçta kullanıldığı değerlendirilen 17 adet bağlantı kablosu, 14 adet pil, 15 adet kamera ve kamera aparatı, 5 adet kablosuz ağ, 6 adet kulaklık, 6 adet GPS cihazı, 7 adet kopya çekmek için kullanılan kumaş parçası, 2 cep telefonu ve sim kartları ele geçirildi.
Yakalanan 4 şüpheli hakkında “6114 Sayılı Ölçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanuna” muhalefet suçundan işlem yapıldı.