7 yaşındaki çocuk, mahkemede annesinin babası tarafından öldürülüşünü anlatacak – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. 7 yaşındaki çocuk, mahkemede annesinin babası...

7 yaşındaki çocuk, mahkemede annesinin babası tarafından öldürülüşünü anlatacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Nisan 2022 Salı - 17:00Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı - 17:01
7 yaşındaki çocuk, mahkemede annesinin babası tarafından öldürülüşünü anlatacak

Denizli’nin Çal ilçesinde, geçen yıl boşandığı kocası tarafından sırtından pompalı tüfekle vurularak öldürülen Fatma Kovan cinayetinde mahkeme, annesinin, babası tarafından gözleri önünde katledilmesine tanıklık eden 7 yaşındaki S.O.’nun dinlenmesine karar verdi.

Çal’ın Sazak Mahallesi’nde geçen yıl 6 Mart’ta işlenen cinayette 25 yaşındaki Fatma Kovan, eski eşi 28 yaşındaki Osman A. tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülmüştü. 7 yaşındaki S.O.’nun gözü önünde işlenen bu cinayetle ilgili yargılamaya Denizli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Bugün yapılan duruşmaya tutuklu sanık Osman A. ile Fatma Kovan’ın ailesi katıldı. Sanık, mahkemedeki savunmasında, Kovan ile aralarında tartışma çıktığını ve hakaret edip saldırdığını öne sürdü. Kovan’ın avukatı ise, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını ve indirimden faydalanmamasını istedi.

‘ÇOCUĞUN DİNLENMESİ İLE DÜĞÜM ÇÖZÜLECEK”

Sanığın kasten öldürme suçundan müebbet hapis istemiyle yargılandığını söyleyen Avukat Melike İlknur Yurttürk, “ Davaya konu olan olay çocuğun gözleri önünde meydana geldi. Bu nedenle müşterek çocuğun dinlenmesi ile ilgili olarak hazırlık yapılıyor. Çocuğun tanıklık yaparken en az zarara maruz kalmasını, en az travmayla atlatmasını sağlamak adına tedbir alınıyor. Çocuğun dinlenmesi ile bütün gerçekler ortaya çıkacaktır. Mahkemenin en adaletli kararı vereceğine inancım tam” diye konuştu.

Duruşma 24 Mayis tarihine ertelendi.

“KIZIM ÇOCUĞUNU ALMAYA GİTMİŞTİ”

Baba Merol Kovan, duruşma çıkışı yaptığı açıklamada “Kızım 6 ay önce boşanmıştı. Sanık kızımı çocuğu ve ailesiyle tehdit ediyordu. Torunum S.O.’yu görmek istediğini söyleyip zorlayarak Sazak’taki ailesinin yanına götürdü. Olay günü kızım çocuğunu almaya gitti. Evin içinde kavga etmişler. Saçlarını yolup darp etmiş. Daha sonra ellerini bağlamış. Arkadan 7 el pompalı tüfekle ateş ederek öldürdü. Torunum da ailesi de yaşananları gördü. Bu cani az ceza almak için her türlü yalan beyanda bulundu. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Biz o çocuğa üç yıl evimizde baktık. Kızıma tuzak kurdu” dedi.

“KADIN CİNAYETLERİ SON BULSUN”

Fatma Kovan’ın annesi Seval Kovan ise, “Kadın cinayetleri artık son bulsun. Başka annelerin de canları yanmasın. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Torunum bende kalıyor. Zaten ben büyüttüm. Bu caniye de kendi ailesi bakmadı üç yıl ben baktım. İnsan içine çıkardım en sonunda kızımı katletti. Torunum annesini çok özlüyor. Annesini aratmamak için koynumda besliyorum. Torunumu katillerin elinden kurtardım” ifadelerini kullandı.

OLAY

Cinayet, geçen yıl 6 Mart’ta işlenmişti. Boşandığı eşinden çocuğunu geri almak için Sazak Mahallesi’ne giden Fatma Kovan, burada eski eşi Osman A. tarafından pompali tüfekle sırtından vurularak öldürülmüştü. Cinayetin ardından kaçan katil zanlısı, bir gün sonra Kütahya’da jandarma tarafından yakalanmıştı.