27.03.2023, Pazartesi
9 °C / 25 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Kablo hırsızları tutuklandı

Kablo hırsızları tutuklandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Şubat 2023 Cumartesi - 10:42Güncelleme: 4 Şubat 2023 Cumartesi - 10:42
Kablo hırsızları tutuklandı

Denizli’nin Buldan ilçesinde, Telekom’a ait internet kablolarını çalan hırsızlar, bunları satmak için eritti. Ancak, kablolar fiber olduğundan ellerinde satmayı hayal ettikleri ürün kalmayan hırsızlardan 3’ü tutuklanmaktan kurtulamadı.

Hırsızlık olayı ilçenin Bozalan Mahallesi’nde meydana geldi. Telekom Müdürlüğüne ait haberleşme hattını hedef alan hırsızlar, internet kablolarını kesti. Bir araca yükleyip uzaklaşan hırsızlar, çaldıkları kabloları eritti. Ancak, kablolar fiber olduğu için eritme işleminin ardından ellerinde satacak bir şey kalmadığını gördüler.

Yapılan şikayet üzerine harekete geçen jandarmanın suç araştırma dedektifleri (JASAT), kapsamlı bir çalışmayla hırsızlık olayına karışanların 20 yaşındaki H.U., 17 yaşındaki M.U., 18 yaşındaki E.G. ve A.A. olduğunu belirledi.

Haberin DevamıReklam

Kimlikleri belirlenen şüpheliler, Buldan İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekiplerinin ortak operasyonuyla gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.U., M.U. ve E.G. tutuklandı. Kabloları yaktığı iddia edilen A.A. ise adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.