Jandarma, yolcu gibi otobüse binip denetim yaptı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Jandarma, yolcu gibi otobüse binip denetim...

Jandarma, yolcu gibi otobüse binip denetim yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Haziran 2021 Cuma - 10:41Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma - 13:02
Jandarma, yolcu gibi otobüse binip denetim yaptı

Denizli’de, jandarmanın trafik personeli, şehirlerarası yolcu taşıyan otobüsleri sivil olarak binip denetim gerçekleştirdi. Hata yapan sürücü, uygulama noktasında durduruldu.

Jandarma trafik personeli, 2021-2023 Karayolu Trafik Eylem Planı kapsamında, sorumluluk alanından geçen şehirlerarası ve il içinde yolcu taşımacılığı yapan otobüslere yolcu gibi binerek, seyir halindeyken denetim gerçekleştirdi.

 

Belirlenen noktalardan ve terminallerden biletli olarak sivil kıyafetle yolcu gibi araca binen Jandarma trafik personeli, yolculuk boyunca şoförün ve yolcuların emniyet kemerini takıp takmadığını, şoförün seyir halinde cep telefonu ile görüşüp görüşmediğini, şerit ihlali, hız, hatalı sollama ve kırmızı ışık ihlalleri ile sigara içip içmediğini kontrol etti.

Denetlenen araç güzergâh üzerinde belirlenen noktada diğer jandarma trafik timi tarafından durdurulurken, araçta seyahat eden denetim personeli kendisini tanıtıp, yolculuk boyunca şoförün yaptığı kural ihlalleri söyledi. Hata yapanlara cezai işlem uygulanırken, yolculara da kendi güvenlikleri için emniyet kemerlerini mutlaka takmalarının önemi anlatıldı. Şoförün yaptığı kural ihlallerinin de 112, 155 ve 156 numaralı hatlara bildirilmesi istendi.

Denetimlerde şoför ve ön tarafta oturan yolcuların emniyet kemerini takmamaları, şoförün seyir halinde iken cep telefonu ile görüşmesi öne çıkan ihlaller oldu.