Önce anlatılacak, takmayanlara ceza yazılacak – D20Haber
18.05.2024, Cumartesi
17 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Önce anlatılacak, takmayanlara ceza yazılacak

Önce anlatılacak, takmayanlara ceza yazılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Mart 2018 Perşembe - 10:31Güncelleme: 1 Mart 2018 Perşembe - 23:42
Önce anlatılacak, takmayanlara ceza yazılacak

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, öğrenci taşıyan servis araçlarının karıştığı kazalarda can kaybı ve yaralanmaların önüne geçmek için “emniyet kemeri” uygulaması yapacak. Önce bilgilendirmede bulunulacak, ardından uygulamaya başlanacak ve emniyet kemeri takmayanlara idari para cezası yazılacak.

Konuyla ilgili İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, 27 Şubat’ta Çivril’de okul servis aracının devrilmesiyle meydana gelen trafik kazasında 14 öğrencinin yaralandığı, kaza sonrası yapılan incelemede taşımalı eğitim kapsamında hizmet veren servisteki öğrencilerin emniyet kemeri takmadığının belirlendiği, benzer bir kazanın geçen yıl 5 Aralık’ta Cankurtaran yolunda meydana geldiği ve araçtaki lise öğrencilerinin tamamının emniyet kemeri takmadığı için yaralandığı belirtildi.

DENETLEME VE EĞİTİM ÇALIŞMASI

Açıklamada, emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırılması için Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce Çivril’de lise öğrencilerini taşıyan 90 servis aracının denetleneceği, şoförlerine eğitim verileceği, özellikle öğrencilere emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırılmasına yönelik bilgilendirme yapılacağı, servis araçlarına kemer takma zorunluluğu ile ilgili yazı asılacağı da kaydedildi.

Haberin DevamıReklam




Çivril’de yaklaşık bin 500 öğrencinin servisle okullara ulaşımlarının sağlandığına da işaret edilerek, emniyet kemeri takmanın önemi ve yasal bir zorunluluk olduğunun öğrencilere de anlatılacağı, bilgilendirme süreci sonunda denetimlere başlanacağı ve okul servisinde emniyet kemeri takmayan öğrencilere idari para cezası uygulanacağı vurgulandı.

Çivril’den başlayacak uygulamanın diğer ilçelere yayılacağı, bilimsel araştırmalara göre emniyet kemeri takmanın ölümleri yüzde 45, ağır yaralanmaları ise yüzde 55 oranında azalttığı, kazalarda emniyet kemeri takılı olan bin sürücüden 12’sinin, takmayanların ise 62’sinin hayatını kaybettiği ifade edildi.