İnternet üzerinden dolandırıcılık operasyonunda 9 kişi yakalandı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. İnternet üzerinden dolandırıcılık operasyonunda 9 kişi...

İnternet üzerinden dolandırıcılık operasyonunda 9 kişi yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Mart 2024 Cumartesi - 09:50Güncelleme: 2 Mart 2024 Cumartesi - 09:52
İnternet üzerinden dolandırıcılık operasyonunda 9 kişi yakalandı

Denizli’de, internette açtıkları sahte hesaplar üzerinden 107 kişiyi dolandıran 9 kişi yakalandı. Şüphelilerden 7’si tutuklandı.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, “nitelikli dolandırıcılık” suçuna yönelik yaptığı çalışmada, gerçek olmayan kişiler adına “Facebook Marketplace” ve “Sahibinden.com” gibi internet sitelerinde hesaplar açıldığını belirledi.

Açılan bu hesaplar üzerinden elektrikli bisiklet, araç yıkama makinası, tarım arazileri için ilaçlama makinesi gibi ilanlar paylaştıkları, ürünü almak isteyen şahıslar ile sosyal medya üzerinden veya yabancı şahıslar adına kayıtlı ve tek kullanımlık telefon numaraları üzerinden irtibat kuruldukları, paraların IBAN numaralarına yatması sonrasında ürünün gönderilmediği, telefon ve sosyal medya hesaplarının kapatıldığı tespit edildi.

Şüphelilerin bu yolla gerçekleştirdiği 102 olayda 107 vatandaştan 348 bin 700 lira aldığının ortaya çıkarılmasıyla birlikte operasyon için düğmeye basıldı.

Gözaltına alınan 9 şüpheli işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 7’si nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklandı.

 
[Video: Denizli Emniyet Müdürlüğü]