İki doktoru rehin alan saldırgan tahliye edildi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. İki doktoru rehin alan saldırgan tahliye...

İki doktoru rehin alan saldırgan tahliye edildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Temmuz 2022 Cuma - 14:15Güncelleme: 8 Temmuz 2022 Cuma - 14:23
İki doktoru rehin alan saldırgan tahliye edildi

Denizli’deki Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde iki doktoru odaya kilitleyip rehin alan, yargılandığı mahkemede 8 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılan sanık, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi kararıyla tahliye edildi.

Bu yıl 15 Ocak’ta meydana gelen olayda, PAÜ Hastanesine bir hasta yakını kartıyla giren parfüm pazarlamacısı 35 yaşındaki Uğur Çalışkan, koridorda karşılaştığı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Asistan hekimi Begüm Yağmur Bakkalcı ile iletişim kurmak istemiş, sorularına yanıt alamayınca odasına girmiş, bu sırada içeride bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Asistan Hekimi Osman Gazi Sağlam’ın dışarıya çıkmasını istemesi üzerine kapıyı kilitleyen Çalışkan, anahtarları cebine atarak doktorların dışarıya çıkmasına izin vermemiş, çıkan arbede sırasında Sağlam'ın bileği çatlamıştı.

Sağlam'ın saldırgandan anahtarı alarak kapıyı açmasından sonra içeriye giren güvenlik görevlileri Çalışkan’ı etkisiz hale getirmişti.

MAHKEME 8 YIL 5 AY HAPİS CEZASI VERDİ

Olayla ilgili yargılama Denizli 7. Asliye Ceza Mahkemesinde yapıldı. Hekim odasını konut dokunulmazlığı kapsamında değerlendiren mahkeme, sanığa kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, hakaret ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından toplam 8 yıl 5 ay hapis cezası verdi.

Soruşturma sırasında çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılan Çalışkan, daha sona tutuklanarak cezaevine konuldu.

İSTİNAFTAN TAHLİYE KARARI

Mahkeme kararını hem sanık avukatları hem de hekimlerin temsilcisi istinafa taşıdı. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesinde yapılan yargılama sonunda Çalışkan'a alıkoymak suçundan 3 yıl 9 ay, hakaret suçundan ise 8 ay 22 gün ceza verildi. Mahkeme yaralama ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından ise daha önce verilen mahkumiyet kararlarının bozulmasına hükmetti. Sanık infaz düzenlemesinden faydalanarak tahliye edildi.

DOKTORUN AİLESİ TEDİRGİN

Saldırıya uğrayan hekimlerden Osman Gazi Sağlam, “Ben çok endişelenmiyorum ama ailem tedirgin oluyor. Özellikle Konya'daki saldırıdan sonra daha da endişelendiler. Tahliye kararını onlara söyleyemedim. Beni bu üzüyor” diye konuştu.