Denizli'nin Honaz ilçesinde, 2017 yılında iki kişinin ortadan kaybolduğu ve hala bulunamadığı olayın şüphelisi Fatih B., saklandığı evde jandarma tarafından yakalandı. Hakkında kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası olan firari, daha önce de Honaz’da 2 kişinin kaybolduğu olayla ilgili gözaltına alınmıştı.
Honaz’da yaklaşık 3 yıl önce 36 yaşındaki Soner Kızılırmak ile 29 yaşındaki Murat Uğur Pınarbaş’ın 4 ay arayla kaybolmaları olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan 37 yaşındaki Fatih B., Müge Anlı’nın özel bir televizyon kanalında yayınlanan programında günlerce gündemde kalmıştı.
Kayıp aileleri tarafından ortaya atılan suçlama nedeniyle günlerce kazı yapılması ve göletlerde su altı araması yapılmasına rağmen bir ize rastlanamamış, cinayet suçlamasıyla yakalandığında cebinden 8 kişilik infaz listesi çıkan Fatih B., bu olayda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.
• Para çekmeye diye çıktı, sır oldu
•Honaz’da kayıp 2 kişi, kadavra köpekleriyle aranıyor
•Honaz’da kayıp 2 kişiyle ilgili aranan F.B. yakalandı
8 YIL CEZA ALDI, KAYIPLARA KARIŞTI
Jandarmanın dedektifleri Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), hakkında 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan, 5 ayrı suçtan aranan ve devam eden 56 yargılaması olan firari şüphelinin Honaz ilçesinde saklandığı adresi belirledi.
JASAT, Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte Fatih B’nin saklandığı eve operasyon düzenledi. “Teslim ol” çağrısına elindeki tabancaya mermi sürerek cevap veren ve kaçma girişiminde bulunan şüpheli yakalandı.
Şüphelinin üzerinde ve evinde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca, 28 mermi ve uyuşturucu madde bulundu.
Gözaltına alınarak Honaz İlçe Jandarma Komutanlığına götürülen Fatih B., işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
DENİZLİ (İHA)