Çalıştığı çiftlikteki büyükbaş hayvanları çaldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Çalıştığı çiftlikteki büyükbaş hayvanları çaldı

Çalıştığı çiftlikteki büyükbaş hayvanları çaldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Haziran 2023 Pazar - 10:56Güncelleme: 25 Haziran 2023 Pazar - 10:57
Çalıştığı çiftlikteki büyükbaş hayvanları çaldı

Denizli’nin Honaz ilçesinde, çalıştığı çiftlikteki 28 büyükbaş hayvanı arkadaşı ile birlikte çalıp, Bekilli’de 3,5 milyon liraya satan zanlı cezaevini boyladı. Kendisine yardım eden arkadaşı ise adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

İlçenin Kaklık Mahallesi’nde besicilik yapan Bilal Budak, çiftliğindeki 28 adet ineğin çalındığını öğrenince, Denizli İl Jandarma Komutanlığına ihbarda bulundu. Hayvan hırsızlığı olayının aydınlatılması için jandarmanın dedektifleri olan JASAT ve Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı.

KAMERA KAYITLARI OLAYI ÇÖZDÜ

Mahalle’deki kamera kayıtlarının incelenmesinde, çiftlikte çalışan yapan 31 yaşındaki Mümtaz S.’nin, kiraladığı araca arkadaşı 35 yaşındaki İsmail E.’nin de yardımıyla 28 büyükbaş hayvanı yüklediği, daha sonra da bunları Bekilli’de 34 yaşındaki Levent B. ile 32 yaşındaki Emre S.’ye sattıkları belirlendi.

Şüpheliler, JASAT ve Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanırken, Bekilli'ye bağlı Sırıklı Mahallesi'nde bulunan çalıntı büyükbaş hayvanlar sahibine teslim edildi.

ÇİFTLİK ÇALIŞANI TUTUKLANDI

Çalıştığı çiftlikteki büyükbaş hayvanları çalan Mümtaz S. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Kendisine yardım eden İsmail E. ise adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Levent B. ve Emre S. hakkında da hırsızlık malı satın almak suçundan işlem yapıldı.

ÇİFTLİK SAHİBİ TEŞEKKÜR ETTİ

Çalınan hayvanlarına yeniden kavuşan besici Bilal Budak, “Kaklık Mahallesi’nden 28 adet ineğim çalındı. Durumu hemen Denizli İl Jandarma Komutanlığımıza bildirdim. JASAT ve Honaz jandarmasının titiz çalışması sonucu 2 gün sonra 28 adet ineğimi eksiksiz olarak teslim aldım. Ellerine sağlık, çok kısa sürede hayvanlarımı ve hırsızlığı yapanları buldular. İl Jandarma Komutanlığımıza çok teşekkür ederim” dedi.

DENİZLİ (İHA)