Hamile kadın ve ortağı dolandırıcılıktan yakalandı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Hamile kadın ve ortağı dolandırıcılıktan yakalandı

Hamile kadın ve ortağı dolandırıcılıktan yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Nisan 2020 Perşembe - 14:53Güncelleme: 2 Nisan 2020 Perşembe - 19:02
Hamile kadın ve ortağı dolandırıcılıktan yakalandı

Denizli’de, kendisini “polis komiseri” olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 8 aylık hamile kadın ile suç ortağı, polisin operasyonuyla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 58 yaşındaki bir kadını telefonla arayan 8 aylık hamile 25 yaşındaki Z.M., kendisini komiser olarak tanıtıp, "Bir kuyumcu soygununda isminiz geçiyor. Kocan şu an sorguda. Evde bulunan tüm ziynet eşyalarını eve gelen görevliye teslim etmen gerekiyor" dedi.

Bunun üzerine paniğe kapılan kadın, çorabın içine koyduğu 70 bin lira değerindeki altınları eve gelen yüzü maskeli kişiye teslim etti. Saatler sonra dolandırıldığını anlayan kadın, polise şikayette bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin oluşturduğu özel ekip, ihbarı almasının ardından 24 saat içerisinde sokak sokak yüzlerce kamera kaydını inceleyerek, şüphelilerin kimliğini tespit etti.

Yapılan operasyonla Z.M. ve suç ortağı U.A. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan Z.M. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken diğer şüpheli şahıs U.A.'nın ise konutunu terk etmemek şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

DENİZLİ (İHA)