Halı koleksiyonu hırsızlığının son zanlısı, son parça ile yakalandı – D20Haber
12.05.2024, Pazar
12 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Halı koleksiyonu hırsızlığının son zanlısı, son...

Halı koleksiyonu hırsızlığının son zanlısı, son parça ile yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Şubat 2020 Çarşamba - 09:12Güncelleme: 26 Şubat 2020 Çarşamba - 16:07
Halı koleksiyonu hırsızlığının son zanlısı, son parça ile yakalandı

Denizli'nin Tavas ilçesinde, koleksiyoncunun evinden çalınan 7 halıdan sonuncusu olayın firari şüphelisi tarafından jandarmaya satılmak istendi. Dört ay kaçan zanlı böylece son parça ile yakayı ele verdi.

Tavas’ın Samanlık Mahallesi’nde geçen yıl halı koleksiyoncusunun evine girilmiş, toplam değeri 500 bin lira olduğu belirtilen 7 halı çalınmış, olayla ilgili jandarmanın yaptığı çalışmada 24 Ekim’de 35 yaşındaki Ercan K.,45 yaşındaki Ertuğrul Y. ve 37 yaşındaki Hasan S., jandarma tarafından yakalanmış, çalıntı halılardan 6’sı da ele geçirilmişti.

•Halı hırsızlığı zanlıları yakalandı

Ercan K. ve Ertuğrul Y.’nin tutuklandığı, Hasan S.’nin adli kontrol uygulamasıyla serbest kaldığı bu olaya karışan ve elindeki son parça ile kayıplara karışan Murat K.’nın peşine düşen jandarma, yaptığı çalışmayla zanlının İzmir’de olduğunu, elindeki halıyı satmak için Karahayıt’a geleceği bilgisine ulaştı.

Önlemlerin alınmasının ardından Karahayıt’ta alıcı gibi davranan jandarma görevlileri, kısa sürede Murat K. ile bağlantı kurdu. Hz İsa’nın son akşam yemeğinin tasvir edildiği halıyı satmaya çalışırken de kıskıvrak yakalandı.