Gürültü yüzünden çıkan tartışma cinayetle bitti – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Gürültü yüzünden çıkan tartışma cinayetle bitti

Gürültü yüzünden çıkan tartışma cinayetle bitti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ağustos 2021 Salı - 11:02Güncelleme: 10 Ağustos 2021 Salı - 11:06
Gürültü yüzünden çıkan tartışma cinayetle bitti

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, dikiş makinesinin çıkardığı gürültü yüzünden başlayan ve şikayetle devam eden tartışma, cinayetle sonuçlandı. Şikayet nedeniyle polis ekibi tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürülmek istenen 35 yaşındaki Ümit Çetin bıçaklanarak öldürüldü.

Olay, ilçenin Muratdede Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, evinde dikiş makinesi çalıştıran Osman Kaya, seslerden rahatsız olan komşusu Ümit Çetin tarafından uyarıldı. Daha sonra iki komşu arasında karşılıklı sözlü tartışma yaşandı. İhbar üzerine gelen polis ekibi, şikayetçi olduğunu söyleyen Osman Kaya’yı ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü. Kaya'nın davacı ve şikayetçi olması üzerine polis ekipleri bu kez şikayet edilen taraf olan Ümit Çetin’i ifade işlemleri için polis merkezine götürmek üzere bölgeye gitti.

 

Polis ekipleri Ümit Çetin'i evden çıkarıp ekip otosuna götüreceği sırada, polis merkezinde komşusundan şikayetçi olan Osman Kaya ve oğlu Ali Kaya, harekete geçti. Kısa sürede arbedeye dönüşen kavgaya, her iki aileden yaklaşık 15 kişi dahil oldu. Kavganın büyümesi üzerine bölgeye çok sayıda takviye polis ekibi sevk edildi.

Her iki grubun birbirlerine bıçak ve sopalarla saldırdığı kavgada göğsünden ve vücudunun farklı yerlerinden bıçaklanan Ümit Çetin, kanlar içerisinde yere yığıldı. Kavganın daha da büyümesini havaya ateş ederek önleyen polis ekipleri, arbedeye karışan iki grubu güçlükle ayırdı.

Bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri, yerde yatan Ümit Çetin’in kalbinin durduğunu belirledi. Yapılan kalp masajı ile hayata döndürülen Çetin, ambulansla alınıp hastaneye sevk edilirken aşırı kan kaybı nedeniyle yolda hayatını kaybetti.

Cinayetle ilgili olarak iki çocuk babası Ümit Çetin’i bıçakladığı iddia edilen Osman Kaya ve oğlu Ali Kaya gözaltına alındı.

Kendisi de başından yaralan anne Ayten Çetin, yaralı oğlunun başında feryat etti. Kendi can acısına aldırmadan oğlu için gözyaşı döken annenin çığlıkları sokağı inletti.

Acılı ve öfkeli ailenin, karşı tarafa saldırması ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemleri alındı. Hastane önünde bekleyen aile, zaman zaman sinir krizi geçirdi. Olayda hayatını kaybeden Osman Kaya’nın dikiş makinesi sesinden dolayı daha önce birçok kez mahalleli tarafından uyarıldığı öğrenildi.

DENİZLİ (İHA)