Kâr etmek isterken dolandırıldı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Kâr etmek isterken dolandırıldı

Kâr etmek isterken dolandırıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ocak 2021 Perşembe - 10:01Güncelleme: 8 Ocak 2021 Cuma - 20:32
Kâr etmek isterken dolandırıldı

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, toplam değeri 300 bin lira olan 30 bin pound’a 150 bin TL’ye satın alacağını düşünen bir kişi dolandırıldı.

Olay, ilçenin Değirmenönü Mahallesi'nde meydana geldi.  Almanya’dan Türkiye’ye ziyaret için gelen Şahin Umar’ın telefonu tanımadığı bir kişi tarafından arandı. Kendisini Muharrem A. olarak tanıtan şüpheliyle konuşmaya başlayan Umar, şüphelinin kız kardeşim hastanede yatıyor, elimdeki 30 bin pound’u 150 bin TL’ye acilen bozdurmak istiyorum dediğini aktardı. B,r yakınından 150 bin lira borç alan Şahin Umar, yeğeniyle birlikte şüpheli Muharrem A. ve Osman Y’yi araçla Lise Caddesi’nden alarak Değirmenönü Mahallesi’ne geldiler. Umar, araçtan indikten sonra çantadan parayı çıkardı. O sırada Osman Y. parayı alarak Muharrem A. ile beraber hızlıca uzaklaştı.

Şüphelilerin paraları alıp hızla uzaklaşmasından sonra kendisine verdiği çantanın boş çıkması üzerine dolandırıldığını anlayan Umar, polise ihbarda bulundu. Polis ekipleri olay yerine gelerek şüphelilerle irtibata geçmeye çalıştı.

150 bin TL kâr etme hayâlleri kurarken dolandırılan Umar, "Benim de kârım olacaktı. Hastamız kurtulacak ölüyor falan deyince ikna olduk” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)