Enerji santralinde yangın çıktı – D20Haber
12.05.2025, Pazartesi
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Enerji santralinde yangın çıktı

Enerji santralinde yangın çıktı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Mayıs 2025 Pazar - 13:14Güncelleme: 11 Mayıs 2025 Pazar - 13:16
Enerji santralinde yangın çıktı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan enerji santralinde yangın çıktı. Kaynak çalışması sırasında depolama sahasındaki atıkların tutuşmasıyla çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edildi.

Denizli OSB ikinci kısım 602 sokakta faaliyet gösteren, bitkisel ve orman atıklarından yararlanılarak elektrik üretimi gerçekleştirilen Acarsoy Enerji Biyokütle Santrali’nde dün akşam saatlerinde yangın çıktı.

Alınan bilgiye göre, kaynak çalışması sırasında tesisin depolama kısmında bulunan mısır sapları ve ağaç köklerinin tutuşmasıyla başlayan yangında alevler kısa sürede büyüdü.

Denizli OSB Müdürlüğü itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, talep üzerine Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Honaz, Kaklık, Akhan, Kınıklı, Çardak, Gümüşler ve Bahçelievler şubelerinden de destek gönderildi.

Haberin DevamıReklam




Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangın söndürme çalışmalarına 30 personel, 6 arazöz ve 3 destek aracı 1 tanker, park ve bahçeler dairesinden 1 tanker ve fen işleri dairemizden 1 iş makinesi ile katıldı.

İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alınan yangın söndürüldü. Daha sonra da soğutma çalışmaları yapıldı.

Ekim-2020’de üretime başlayan Acarsoy Enerji Santrali, yıllık 110 milyon 600 bin kWh enerji üretim kapasitesine sahip.