Dolandırıcılar, hastanın ameliyat, yaşlının kefen paralarını bile almış – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Dolandırıcılar, hastanın ameliyat, yaşlının kefen paralarını...

Dolandırıcılar, hastanın ameliyat, yaşlının kefen paralarını bile almış

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Haziran 2022 Pazar - 12:14Güncelleme: 5 Haziran 2022 Pazar - 12:20
Dolandırıcılar, hastanın ameliyat, yaşlının kefen paralarını bile almış

Denizli’de, kendilerini jandarma olarak tanıtarak yaşlıları dolandıran 5 kişilik şebeke çökertildi. Dolandırıcıların hedef seçtikleri kişilerden birinin ameliyat, diğerinin kefen parasını aldıkları ortaya çıktı.

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Tavas ve Çameli ilçelerindeki dolandırıcılık olaylarını aydınlatmak için çalışma başlattı. Şüphelilerin, kendilerini jandarma olarak tanıttığı, suça karışmakla korkutup incelemek üzere para ve ziynet eşyalarını aldıkları belirlendi.

Güvenlik kamerası kayıtlarını saniye saniye inceleyen JASAT ekibi, şüphelilerin kimliğini belirledi. JASAT, Çameli, Tavas ve Acıpayam jandarma komutanlıkları ile birlikte düzenlenen operasyonlarda Antalya, Muğla ve Kahramanmaraş’ta birer şüpheli, Acıpayam’da ise iki şüpheli evlerinde yakalandı.

7 OLAYIN FAİLİ ÇIKTILAR

İki yaşlıyı toplam 410 bin lira dolandıran şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda nakit para ve ziynet eşyaları ele geçirildi. Şüphelilerin toplam 7 faili meçhul dolandırıcılık olayının failleri olduğu belirlendi.

Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“KEFEN VE AMELİYAT PARALARINI ALMIŞLIR”

Dolandırıcılık şebekesinin kurbanı olan yaşlılardan birinin ameliyat olmak üzere birikim yaptığı, diğerinin ise kefen parası biriktirdiğini söylediği ifade edildi.