Dolandırıcılık operasyonunda 10 kişi tutuklandı – D20Haber
21.05.2024, Salı
19 °C / 35 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Dolandırıcılık operasyonunda 10 kişi tutuklandı

Dolandırıcılık operasyonunda 10 kişi tutuklandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Mayıs 2024 Çarşamba - 12:35Güncelleme: 1 Mayıs 2024 Çarşamba - 12:36
Dolandırıcılık operasyonunda 10 kişi tutuklandı

Denizli merkezli olarak 3 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda yakalanan şüphelilerden 10’u tutuklandı. Şüphelilerin, ev kiralamak, elektrikli motor ve ATV satmak üzere bağlantı kurdukları kişileri dolandırdıkları belirlendi.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubeleri ekiplerince, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına” yönelik gerçekleştirilen çalışmada, sahte sosyal medya hesaplarıyla dolandırıcılık yapıldığı belirlendi.

Adreslerin ve şüphelilerin tespit edilmesinin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Denizli ile birlikte Muğla ve Burdur’da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 13 şüpheli yakalandı.

Haberin DevamıReklam




Şüphelilerin sosyal medya hesapları ile internet sitelerine kiralık ev, elektrikli motor ve ATV satışları ilanı verdikleri, telefonla iletişim kurdukları kişilerin parayı yatırmasından sonra telefon ve sosyal medya hesaplarını kapattıkları, bu yolla çok sayıda olaya karıştıkları belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u tutuklanırken, 3’ü adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

 
[Video: Denizli Emniyet Müdürlüğü]