Gaziyi dolandırılmaktan dikkatli banka görevlisi kurtardı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Gaziyi dolandırılmaktan dikkatli banka görevlisi kurtardı

Gaziyi dolandırılmaktan dikkatli banka görevlisi kurtardı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Kasım 2021 Çarşamba - 09:45Güncelleme: 10 Kasım 2021 Çarşamba - 10:56
Gaziyi dolandırılmaktan dikkatli banka görevlisi kurtardı

Denizli’nin Çivril ilçesinde, telefon dolandırıcıları, “hesabına yanlışlıkla para yatırıldı” diyerek telefonla bağlantı kurdukları gazinin hesabını boşaltıp, üzerine bir de kredi çekmeye çalıştı. Gaziyi dolandırılmaktan banka görevlisinin dikkati kurtardı.

Çivril’in Bucak Mahallesi’nde ikamet eden Gazi Kadir Garip’i telefonla arayan kişi, “hesabınıza yanlışlıkla 65 bin lira yatırıldı” dedi ve geri gönderilmesi için işlem yapılmasını istedi. Dolandırıcı tuzağı olabileceğini düşünen Garip, kendisinin kurumsal numaradan aramalarını söyledi. Kısa süre sonra da yeniden arandı ve bundan sonra yaşananları şöyle anlattı:

“Telefondaki kişi, bankanın merkezinden aradıklarını ve yanlışlıkla hesabıma para yattığını söyledi. Kontrol ettiğimde hesabımda onların dediği tutar kadar para vardı. Paranın geri gönderilmesi için talimat vermem gerektiğini ifade ederken, hesabıma dair bilgi ve şifreler istendi. Ben de inandım, verdim. Daha sonra başka bir kamu bankasındaki hesabımda da yanlışlık olduğunu söylediler ve bilgileri öğrendiler. Ben de ilk bankadaki hata orada da oldu düşüncesiyle hesap ve kart bilgilerimi verdim. Telefon ile konuşurken banka hesabındaki 19 bin 500 lira ile hesaba bağlı kredi kartımdan 14 bin 250 lira çekmişler. Aynı hesaptan da 30 bin lira kredi başvurusu yapmışlar. Kredi başvurusu yapılınca bankanın Çivril şubesinde çalışan arkadaş beni arayarak, hesabımdan ve kredi kartımdan para çekildiğini ve kredi talebim olduğunu söyleyince dolandırıldığımı anladım. Hemen banka çalışanına işlemleri durdurması talimatını verdim ve jandarmaya giderek şikayetçi oldum.”