FETÖ davasıyla korkuttukları kişinin 1 milyon lirasını aldılar – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. FETÖ davasıyla korkuttukları kişinin 1 milyon...

FETÖ davasıyla korkuttukları kişinin 1 milyon lirasını aldılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Eylül 2020 Perşembe - 14:44Güncelleme: 3 Eylül 2020 Perşembe - 14:47
FETÖ davasıyla korkuttukları kişinin 1 milyon lirasını aldılar

Denizli’de, hakkında FETÖ’den dava açıldığını ve 65 yıl hapis cezası istendiğini söyleyerek korkuttukları kişiden 1 milyon lira alan 2 kişi Şanlıurfa’da yakalandı.

Telefonla aradıkları kişiye kendilerini Denizli Cumhuriyet Başsavcısı ve polis olarak tanıtan şüpheliler, “Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkınızda kara para aklamaktan ve FETÖ’ye üye olmaktan 65 yıl hapis cezası ile dava açıldığını, bir operasyon yaptıklarını, hesabındaki tüm paraları çekmesi gerektiğini, polislerin şüphelileri takip ettiklerini ve yakalayacaklarını” söyledi.

Ardından bankadaki tüm parasını çektiren şüpheliler, bununla da yetinmeyip değişik tarihlerde aramaya devam ederek tüm gayrimenkullerini sattırdı, bankadan da kredi çektirdi. Sonra da paraları kendilerini sivil polis olarak tanıtan kişiye vermeleri için yönlendirdiler. Toplam 1 milyon lirayı aldıktan sonra da ortadan kayboldular.

Şikayet üzerine Denizli Emniyet müdürlüğü ekipleri geniş çaplı araştırma başlattı. Bu çalışmada 189 değişik güvenlik kamera kaydı tek tek izlendi, şüphelilere ait olduğu değerlendirilen 171 araca ait PTS kayıtları incelendi.

Kimlikleri ve Şanlıurfa’da olduklarının belirlenmesinin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen operasyon ile 2 şüpheli yakalandı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 2 kişi, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.