“Polisim” dedi, döviz, altın, para ne varsa aldı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. “Polisim” dedi, döviz, altın, para ne...

“Polisim” dedi, döviz, altın, para ne varsa aldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Mart 2022 Salı - 14:24Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı - 14:30
“Polisim” dedi, döviz, altın, para ne varsa aldı

Denizli’de “polisim” yalanıyla ve “FETÖ’cüler hesaplarını ele geçirdi” yalanıyla bir dolandırıcılık olayı daha… Ağına düşürdüğü kişinin neyi varsa alan dolandırıcı, polisin operasyonuyla Şanlıurfa’da yakalandı.

Telefon numarasını öğrendiği kişiyi arayıp kendisini polis olarak tanıtan şüpheli, “FETÖ’cüler hesaplarını ve tapularını ele geçirdi. Sana yardım edeceğiz. Yeni tapu vereceğiz, paralarını devlet bankasına koyduk” dedi. Ardından kimlik bilgilerini de doğrulattı.

Güven kazanmasının ardından kandırmak ve korkutmak suretiyle müştekiye gayrimenkullerini sattırdı. Sonra da elinde ve bankada bulunan paraları bir poşete koyup ikametine gelecek kişiye vermesini söyledi.

Bir süre sonra gelen kişiye 72 bin 455 Euro, 54 bin lira, 6 bilezik ve 9 adet “sarı lira” olarak tabir edilen altınları veren müşteki, dolandırıldığını fark ederek şikayetçi oldu.

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayı çözmek için 49 güvenlik kamerası ile 3 KGYS kamera kaydını saniye saniye izledi. Şüphelilerin kullandığı ticari aracın plakası ve eve giderek para ile ziynet eşyalarını alan kişinin kimliği belirlendi.

Şanlıurfa’da olduğu belirlenen şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı ve işlemlerin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.