Oğlunu evlendirmek isterken 7 bin dolardan oldu – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Oğlunu evlendirmek isterken 7 bin dolardan...

Oğlunu evlendirmek isterken 7 bin dolardan oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Eylül 2023 Pazartesi - 11:36Güncelleme: 4 Eylül 2023 Pazartesi - 11:36
Oğlunu evlendirmek isterken 7 bin dolardan oldu

Denizli’nin Çivril ilçesinde, oğlunu evlendirmek isteyen baba dolandırıcıların eline düştü. Özbekistan vatandaşı 2 gelin adayı için 7 bin dolar harcadığını söyleyen 65 yaşındaki İsmet Kocakaya, nikah kıyılan Özbek gelinin kayıplara karışmasıyla şoke oldu.

Çivril’in Osmanköy Mahallesi’nde ikamet eden İsmet Kocakaya, 39 yaşındaki oğlu Orhan Kocakaya’yı evlendirmek istedi. Bu arada, Burdur’da bulunan bir çiftin evlenmek isteyen kişileri Özbekistan uyruklu bayanlar ile tanıştırdığını öğrendi. Burdur’a giden ve aile tanışan Kocakaya, oğlunun evlenmek istediğini belirterek bir gelin adayı aradığını söyledi.

İLK GELİN ADAYI İÇİN 2 BİN DOLAR VERDİ, UÇAK BİLETİ ALDI

Kocakaya’ya yardımcı olacaklarını belirten çift, yaşlı adamı telefonda bir bayan ile konuşturdu. Özbekistan uyruklu kadınla evlilik konusunda anlaşan İsmet Kocakaya, kendisini gelin adayı ile tanıştıran çifte istedikleri 2 bin doları verdi. Bin dolar da uçak bileti alan Kocakaya, ilk gelin adayının gelmesi beklemeye başladı.

Gelinin gelmesi gecikince Burdur’daki çift ile iletişime geçen Kocakaya’ya, gelin adayının hasta olduğunu ve acil ameliyata girdiğini söylendi. Yaşlı adam, mağduriyetinin giderilmesini isteyince yeni bir gelin adayı önerildi.

İKİNCİ GELİN ADAYI İÇİN DE 2 BİN DOLAR VERDİ

Kocakaya’ya yeni bir gelin adayı gösteren çift, 2 bin dolar daha istedi. Yeni gelin adayı için de 2 bin dolar verip, gelininin Özbekistan’dan gelebilmesi için bazı borçlarının ödenmesi gerektiğini söylemesi üzerine bir miktar daha para gönderdi. Bin dolara da uçak bileti aldı.

BURDUR-YEŞİLOVA’DA NİKAH KIYILDI

Burdur’a gelen Gulnoza Musakhonovna (36) ile Orhan Kocakaya’nın nikahları, Burdur’un Yeşilova ilçesinde kıyıldı. Nikahtan sonra oğlu ve geliniyle birlikte Denizli’ye döndü. Gelinini ve oğlunu evlerine bırakan İsmet Kocakaya, takı alışverişi ve düğün planları yaparken beklenmedik sürprizle şoke oldu.

GELİN KAYIPLARA KARIŞTI

Gulnoza Musakhonovna’nın kayıplara karıştığını öğrenen Kocakaya, Burdur’daki aracı aileyi aramı, ancak ulaşamadı. Bunun üzerine Cumhuriyet savcılığına şikayet dilekçesi veren İsmet Kocakaya, “Beni kandırdılar, şebeke olmuşlar. Bana bir gelin adayı buldular, para aldılar, ‘sonra gelemiyor’ dediler. Yeni aday buldular ve onun için de para istediler. Oğlumun mutlu olması yuva kurması için ikinci aday için de para verdim. Sonra uçak bileti aldırdılar, kıyafet aldırdılar. Toplamda 7 bin dolar para harcadım” dedi.

Oğlunu evlendirmek için tüm birikimini harcadığını anlatan Kocakaya, “Elimde avucumda ne varsa harcadım. Oğlum yuva kursun diye kredi çektim, toplamda 200 bin liraya yakın para harcadım. Bilet aldırdılar, yurtdışına çıkamıyor borçları var diyerek para istediler onu ödedim. Gelin buraya gelince nikah yapmadan görüşmenize ve bir araya gelmeniz uygun değil dediler, Burdur Yeşilova’da nikah yaptık. Denizli’ye döndük oğlum ve gelinimi evlerine yerleştirerek Çivril’e döndüm. Hafta içi altın ve takı alacaktık. Pazartesi gün oğlum işe gidince gelin oğlumun telefonunu da alarak evden çıkmış gitmiş. Telefonu aradık açmadı. Uzun bir süre sonra ulaştık, eve geri dönmeyeceğini söyledi. Bir daha da iletişim kuramadık” diye konuştu.