Denetimli serbestlikten yararlananlar için işbirliği protokolü – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Denetimli serbestlikten yararlananlar için işbirliği protokolü

Denetimli serbestlikten yararlananlar için işbirliği protokolü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Ocak 2018 Pazartesi - 13:55Güncelleme: 22 Ocak 2018 Pazartesi - 13:55
Denetimli serbestlikten yararlananlar için işbirliği protokolü

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli Ticaret Odası arasında, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülere yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Hükümlüleri topluma kazandırma çalışmaları kapsamında, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk tarafından imzalanan protokol ile denetimli serbestlik uygulamasından yararlananlara ilk yardım, sağlıklı yaşam, temel iş sağlığı, ağız bakım ve diş sağlığı, kişisel hijyen ve bakım gibi konularda seminerler verilmesi planlandı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan tarafından imzalanan bir başka protokol ile denetimli serbestlikten yararlananların kişisel gelişimlerine katkı sağlanması, suçtan uzak kalarak topluma uyumlarının kolaylaştırılması, iş kurma süreçlerinde ihtiyaç duydukları bilgi, iletişim, mesleki eğitim ve desteklerle ilgili bilgiedinmeleri amaçlanıyor.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, yapılan protokollerin yükümlülerin topluma kazandırılması konusunda farkındalık oluşturulması ve kişilerin suçtan uzak durması noktasında önemli olduğunu belirtti.