Denizli’de daha çok erkekler intihar ediyor – D20Haber
13.05.2025, Salı
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Denizli’de daha çok erkekler intihar ediyor

Denizli’de daha çok erkekler intihar ediyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Haziran 2017 Perşembe - 15:18Güncelleme: 8 Haziran 2017 Perşembe - 15:18
Denizli’de daha çok erkekler intihar ediyor

Denizli’de geçen yıl çeşitli nedenlerle 63 kişi yaşamına son verirken, intihar edenlerin büyük bölümünü erkekler oluşturdu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), intihar olaylarıyla ilgili 2016 yılı verilerini paylaştı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, Denizli’de geçen yıl 63 kişinin intihar ettiğini, yaşamına son verenlerin 51’inin erkek, 12’sinin kadın olduğunu bildirdi.

Yüzbin nüfus başına düşen intihar sayısını ifade eden kaba intihar hızının geçen yıl Denizli’de 100 binde 6,30 olarak gerçekleştiğini belirten Yücedağ, Denizli bu değer ile kaba intihar hızının en yüksek iller arasında 21’inci sırada yer aldığını kaydetti.

Haberin DevamıReklam




EN ÇOK BU NEDENLE İNTİHAR ETTİLER

Yücedağ, intihar nedenleri arasında ilk sırayı yüzde 17.5 ile hastalığın aldığını, bunu yüzde 14.3’ünü ile geçim sıkıntısının, yüzde 9.5 ile aile geçimsizliğin, yüzde 4.8 ile istediği kişiyle evlenememenin, , yüzde 1.6 ile eğitim başarısızlığının takip ettiğini, yüzde 49.2’sinin ise intihar nedeninin bilinmediğini açıkladı.

EN ÇOK ATEŞLİ SİLAH KULLANDILAR

Denizli’de intihar edenlerin yüzde 44.4’ünün ateşli silah kullandığını ifade eden Yücedağ, intihar edenlerin yüzde 38.1’in ilkokul mezunu olduğunu, en fazla intiharın 30-34 yaş grubunda görüldüğünü sözlerine ekledi.