Dağda kaybolan gençler 4 saat sonra bulundu – D20Haber
19.05.2024, Pazar
18 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Dağda kaybolan gençler 4 saat sonra...

Dağda kaybolan gençler 4 saat sonra bulundu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Nisan 2018 Salı - 08:42Güncelleme: 24 Nisan 2018 Salı - 09:01
Dağda kaybolan gençler 4 saat sonra bulundu

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde pikniğe giden ve dağda kaybolan 3 genç, arama kurtarma ekiplerince bulundu.

Çamlık’taki Seyir Tepesi’nden 5. Çeşme’ye doğru piknik yapmaya giden Soner Selçuk, Erdem Bozok ve Ahmet Furkan Akkabak, 2 saatlik yürüyüşten sonra yollarını kaybetti. Havanın da kararmasıyla dönüş yolunu bulamayan gençler, 112 Komuta Merkezi’ni arayarak yardım istedi.

İhbar üzerinde bölgeye İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile Dağ Arama Kurtarma Denizli (DAK) ekipleri sevk edildi.

Polis ile birlikte kaybolan kişileri bulmak için çalışma başlatan ekipler, bölgede 3 farklı noktadan kaybolan gençleri arama faaliyeti yürüttü. Yaklaşık 4 saat dağda kalan gençler, kurtarma ekipleri tarafından Seyir Tepesi’nden 3 kilometre uzaklıkta bulundu.

AKUT Denizli Ekip Lideri Mehmet Zeybek, gazetecilere yaptığı açıklamada, gençlerin konumlarından tahmini olarak nerede olduklarını bildiklerini, çok zorluk çekmeden sağ salim kendilerine ulaştıklarını ifade etti. Zeybek, “İhbar geldikten sonra ekibimiz AFAD ile bölgeye ulaştı. Arama çalışması sonrası gençler bulunarak sağ salim aşağı indirildiler. Çok şükür bir şeyleri yok. Arkadaşlar bizlere konumlarını bildirdi, tahmini olarak nerede olduklarını biliyorduk. Çok zorluk çekilmeden onlara ulaşıldı” diye konuştu.

Haberin DevamıReklam




Kaybolan gençlerden Erdem Bozok ise, piknik yapmak için gittikleri dağda kaybolduklarını, hava kararmaya başlayınca korktuklarını ve yardım talebinde bulunduklarını söyleyerek, “Biraz ilerledikten sonra birine sorduk ‘bu yol nereye gider?’ diye. O da bize ‘Biraz ilerlerseniz başladığınız yere geri dönebilirsiniz’ dedi. Biz de geri dönmek amacıyla 2 saat falan yürüdük, oradan dönersek yolun uzayacağını düşünüp ‘ileriden dönelim’ dedik. Hava kararmaya başlayınca da korkmaya başladık, ormanda domuz falan olacağından korktuk. 112’ye haber vermeye çalıştık ama telefon çekmeyince yukarı çıktık ve ihbarda bulunduk. Yaklaşık 4 saat kadar yukarıda kaldık” dedi.

Yaklaşık 4 saatlik arama kurtarma çalışmalarının ardından bulunan 3 genç, ailelerine ulaştırılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

DENİZLİ (AA)