Coronavirüs paylaşımlarıyla ilgili 3 kişi hakkında yasal işlem – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Coronavirüs paylaşımlarıyla ilgili 3 kişi hakkında...

Coronavirüs paylaşımlarıyla ilgili 3 kişi hakkında yasal işlem

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Mart 2020 Cuma - 22:36Güncelleme: 20 Mart 2020 Cuma - 22:36
Coronavirüs paylaşımlarıyla ilgili 3 kişi hakkında yasal işlem

Denizli Valiliği, sosyal medya üzerinden coronavirüs salgınıyla ilgili yapılan paylaşımlar nedeniyle 3 kişi hakkında işlem yapıldığını, bunlardan birinin tutuklandığını açıkladı.

Denizli Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Çin Halk Cumhuriyeti’nde ortaya çıkan coronavirüs (COVID-19) salgınıyla ilgili olarak ülkemizde başta T.C Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları vasıtasıyla gereken önlemlerin en üst düzeyde alındığı belirtildi.

Açıklamada, sosyal medya mecralarında coronavirüs ile ilgili yanıltıcı ve asılsız haberlerin paylaşıldığı da kaydedilen açıklamada, sosyal ağlar üzerinden milleti yanıltmaya yönelik haber ya da paylaşım yapan kişiler hakkında yasal işlemler başlatıldığı, coronavirüs vakası ile ilgili gerçek ve güncel bilgileren Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşıldığı da kaydedildi.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Bu arada, söz konusu paylaşımlarla ilgili 3 kişi hakkında işlem yapıldığı ve 1 kişinin tutuklandığı da belirtilerek, şöyle denildi:

“15.03.2020 Pazar günü Facebook isimli sosyal paylaşım sitesinde “Af ve Mahkum Haber” adlı grupta “Cezaevindeki Mahkumlar İçin Toplanma Çağrısı” içerikli paylaşımlar yaptığı görülmesi üzerine gerekli araştırma yapılarak şahsın D. D. olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatı ile TCK 214 "Suç İşlemeye Tahrik" suçundan göz altına alınarak adli mercilere çıkarılmış ve tutuklanmıştır.

15.03.2020 Pazar günü Facebook sosyal paylaşım sitesinden yapılan paylaşımlarda “Af ve Mahkum Haber” adlı grupta “Cezaevindeki Mahkumlar için Toplanma Çağrısı” içerikli paylaşım yapan A. A. isimli bir bayan şahıs hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatı ile TCK 214 "Suç işlemeye Tahrik" suçundan adli işlem yapılmıştır.

Yine 19.03.2020 günü sosyal medya Facebook üzerinden Corona Virüs paylaşımıyla ilgili olarak E. A. isimli şahıs hakkında Cumhuriyet savcısının talimatı ile Emmiyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürlüğünce TCK 213 "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan adli işlem yapılmıştır.

Halkımız arasında endişe, korku ve paniğe yol açacak bu tür asılsız haber ve paylaşımlarla ilgili yasal işlemler devam edecektir.

Yazılı ve görsel medya, basın mensuplarımız ve halkımızın T.C. Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere, resmi makamlarımızın yapmış oldukları paylaşımları dikkate almaları, yetkili makamlar haricinde yapılan halkı yanlış yönlendirici nitelikteki açıklama, iddia ve paylaşımlara itibar etmemeleri hususu kamuoyuna önemle duyurulur.”