Denizli’de 10 çocuk şiddet, kaza, cinayet kurbanı – D20Haber
05.05.2024, Pazar
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Denizli’de 10 çocuk şiddet, kaza, cinayet...

Denizli’de 10 çocuk şiddet, kaza, cinayet kurbanı

A- A+
Veli Yunus Ünal / D20HABER
Yayınlanma: 31 Mart 2024 Pazar - 13:26Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar - 13:27
Denizli’de 10 çocuk şiddet, kaza, cinayet kurbanı

Denizli, FİSA Çocuk Hakları Merkezince hazırlanan "Türkiye'de Çocuğun Yaşam Hakkı Raporu"nda yer aldı. Raporda, ilde geçen yıl 10 çocuğun şiddet, cinayet ve trafik kazası gibi nedenlerle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Çocuğun insan hakları alanında çalışma yapan bir sivil toplum kuruluşu olan FİSA Çocuk hakları Merkezi, "Türkiye'de Çocuğun Yaşam Hakkı" başlıklı bir rapor hazırladı. Rapora göre, Türkiye genelinde geçen yıl 2 bin 107 çocuk engellenebilir nedenlerle hayatını kaybetti.

DENİZLİ’DE 10 ÇOCUK YAŞAMINI YİTİRDİ

Raporda, Denizli’deki çocuk ölümleri de yer aldı. Şiddet, cinayet ve trafik kazası gibi nedenlerle geçen yıl 10 çocuğun yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Devletin çocuk hakları konusundaki yükümlülüklerine de dikkat çekilen raporda, "Çocuğun yaşam hakkı, temel bir insan hakkıdır ve her bir çocuk doğuştan bu hakka sahiptir. Yaşam hakkı çocukların her birinin fiziksel olarak yaşama hakkını garanti ederken, aynı zamanda sağlıklı, güvenli ve refah içinde yaşamasını, beslenmesini, barınmasını da içerir" denildi.

DENİZLİ’DE ÇOCUKLARIN CAN VERDİĞİ OLAYLAR

Rapora göre, Denizli’de engellenebilir nedenlerle hayatını kaybeden çocuklarla ilgili şu bilgilere yer verildi:

Ocak-2023’te Denizli’nin Pamukkale ilçesinin Asmalıevler Mahallesi 6603 Sokağındaki 2 yaşındaki M.A. adlı çocuk yaşamını yitirdi. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morgunda yapılan ön otopside çocuğun vücudunda sigara yanıkları ve darp izine rastlandı. Anne ve üç kişi gözaltına alındı.

2 Mayıs tarihinde Acıpayam ilçesinde, Muhammet Eren Gencer (9) ailesine ait tarım arazisinin yanında bulunan sulama havuzunun kenarında oynarken, dengesini kaybedip, suya düştü. Olay yerine gelen ekipler ve çevredekiler tarafından sulama havuzundan çıkarılan Muhammet Eren'in yaşamını kaybettiği belirlendi.

23 Mayıs tarihinde Buldan ilçesinde karşı şeride geçen TIR’ın otomobil ile çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında Hasan Çetinkaya (35), eşi Ümmü (31), kızları İkra (6) ve İdil'in (3) yaşamını kaybettiğini belirlendi.

Ağustos-2023’te Sarayköy ilçesinde, Tarım ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen konser alanında iki grup çocuk arasında henüz bilinmeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçaklanan 15 yaşındaki Enes Şipal hayatını kaybetti.

7 Eylül’de Pamukkale ilçesine bağlı Zeytinköy Mahallesi'nde toplu sünnet düğününde sünnet olduktan sonra tören alanından ayrılıp yolun karşısına geçmeye çalışan 9 yaşındaki Yusuf Harktıya otomobil çarptı. Ağır yaralanan yaralanan Yusuf Harktı’nın, hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi.

3 Eylül’de Acıpayam ilçesinin Yazar mahallesinde, ağaca çarpan otomobildeki 10 yaşındaki Ravza Alpaslan’ın hayatını yitirdiği öğrenildi.

10 Eylül’de Serinhisar ilçesinin Pınarcık Mahallesi'nde Hüseyin Güler yönetimindeki otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yağmur suyu tahliye kanalına uçtu. Gülsüm Topçu (32), Nihal Güler (42), Mustafa Selim Topçu (11) ve Hatice Serra Topçu'nun (7) hayatını kaybettiği belirlendi

27 Aralık’ta Pamukkale ilçesinde bir evde çıkan yangında 1 yaşındaki kız bebek yaşamını yitirdi, ağır yaralanan 3 yaşındaki ağabeyi ile annesi hastaneye kaldırıldı. Yangının yatak odasındaki elektrikli battaniyeden çıktığı tespit edildi.