Çocuk müstehcenliği operasyonu – D20Haber
21.05.2024, Salı
19 °C / 35 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Çocuk müstehcenliği operasyonu

Çocuk müstehcenliği operasyonu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ekim 2023 Salı - 12:46Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı - 12:47
Çocuk müstehcenliği operasyonu

Denizli’nin de aralarında yer aldığı çok sayıda ilde eş zamanlı olarak çocuk müstehcenliği operasyonu düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ile mücadele çerçevesinde düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 50 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinasyonunda çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında operasyon düzenlendiğini belirtti.

Yerlikaya, çocuklara ait müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma suçlarının önlenmesine yönelik olark düzenlenen operasyonların İstanbul merkezli olarak Adana, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak illerinde icra edildiğini bildirdi.

Haberin DevamıReklam




Telegram isimli mesajlaşma uygulaması üzerinden grup kurularak, çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğu ve çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiğinin belirlendiğini kaydeden Yerlikaya, operasyon kapsamında 50 şüpheli yakalandığını, tabanca ve çok sayıda dijital materyale el konulduğunu açıkladı.