Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği kuruldu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro...

Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği kuruldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Eylül 2020 Çarşamba - 10:02Güncelleme: 16 Eylül 2020 Çarşamba - 10:03
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği kuruldu

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek amacıyla Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği kuruldu.

İl Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada; çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek ve bu konuda duyarlılığa artırmak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği kurulduğu, birimin 27 Ağustos’tan itibaren hizmet vermeye başladığı belirtildi.

Açıklamada, “Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliğimizce, çevre ve doğaya karşı işlenen suçlarla mücadelenin yanı sıra, kötü davranılan, işkence gören, aç susuz bırakılan hayvanların yeniden sahiplendirilmesi veya koruma altına alınması amacıyla hayvanlara gerekli el koyma işlemini yaparak ilgili kurum ve kuruluşlara teslim edilecektir” denildi.

Bu arada, Emniyet Genel Müdürlüğünce “Hayvan Durum İzleme” (HAYDİ) uygulaması geliştirildiği, bu uygulamanın Apple Store ve Play Store üzerinden cep telefonlarına indirilebileceği, buradan gelecek ihbarların en kısa sürede değerlendirileceği de kaydedildi.