“Yüzbaşıyım” diyerek, cinayetle korkuttuğu adamın 30 bin lirasını aldı – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. “Yüzbaşıyım” diyerek, cinayetle korkuttuğu adamın 30...

“Yüzbaşıyım” diyerek, cinayetle korkuttuğu adamın 30 bin lirasını aldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Şubat 2020 Çarşamba - 15:18Güncelleme: 26 Şubat 2020 Çarşamba - 15:19
“Yüzbaşıyım” diyerek, cinayetle korkuttuğu adamın 30 bin lirasını aldı

Denizli’nin Çivril ilçesinde kendisini “jandarma yüzbaşı” olarak tanıtıp, cinayet suçuyla korkuttuğu 84 yaşındaki Hüseyin Salmaz’ın Türk parası ve eurolarını aldığı iddia edilen kişi, jandarmanın takibiyle yakalandı.

Olay ilçenin Karayahşiler Mahallesi'nde meydana geldi. Hüseyin Salmaz’ı telefonla arayan Musa K., kendini jandarma yüzbaşı olarak tanıttı. Konuşmanın devamında, “Bir kadını öldürerek altınlarını çalmış ve o altınları başkasına sattırarak paraları almışsın” dedi.

Yaşlı adamın telefondan bir an bile ayrılmasına izin vermeyen Musa K., jandarmaların eve arama yapmak için geleceklerini ve bu olayın tüm köy halkı tarafından duyulacağını söyleyerek, telefonu kapatmadan dışarıya çıkmasını, gönderdiği jandarma mensubuna evdeki paraları ve değerli eşyaları vermesini istedi. Dışarıya çıkan Salmaz, gelen ve kimliği henüz tespit edilemeyen şahsa evdeki paraları verdi.

Telefonda tekrar Salmaz’la konuşmaya devam eden Musa K., savcılığın olayla ilgili çalışmasının tamamlamasından sonra paraları kendisine teslim edeceklerini ifade etti.

SAHTE YÜZBAŞI YAKALANDI

Olaylar yaşanırken eşi Ümmü Salmaz’ın uyarılarına kulak asmayan yaşlı adam, aradan 2 saat geçmesinin ardından kendisini arayan olmayınca muhtar olan yeğeni Hasan Salmaz’ı arayarak durumu anlattı. Muhtar, bunun üzerine jandarmayı arayıp olayı bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri, yaşlı çiftin ifadesini aldı ve çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek olayı gerçekleştiren kişiyi belirledi. Musa K., jandarmanın titiz çalışması sonrası yakalandı. Aramalar sonrası yaşlı adamın teslim etmiş olduğu paralar ise bulunamadı.

“BEN ‘JANDARMA YÜZBAŞIYIM’ DEDİ”

Kendilerini jandarma yüzbaşı olarak tanıtan kişilerin bütün bilgilere hakim olduğunu dile getiren Hüseyin Salmaz, “Telefon geldi. Elime aldım 'alo' dedim. Sen Hüseyin Salmaz mısın diye sordu. ‘Evet’ dedim. Annemin, babamın adını sordu, jandarma yüzbaşı olduğunu söyledi. ‘Senin menfaatin için telefon açtım, hapishaneye girme’ dedi. Ben de ‘ne yaptım da hapishaneye gireceğim’ diye sordum. ‘Sen köyde bir kadını öldürmüşsün, altınları almışsınız, adamlara vermişsin. Onlar satıp paraları sana vermişler’ dedi. Bunun bütün köye yayılacağını, telefonu bırakıp dışarıya çıkmamı, gelen adamı içeriye alıp paraları ona vermemi söyledi. Dışarıda gençler kenarda oturuyorlardı, ‘telefonla arayanlar sizler misiniz’ dedim. Onlar hayır cevabını verdi. Baktım etrafıma sağ tarafımda telefonla biri durmadan konuşuyor. Onun yanına gittim ‘sen misin gelen’ dedim. ‘Evet’ dedi. Hanıma sen paraları getirmesini söyledim. Hanım da aldı geldi, 4 bin TL, 2 bin 100 euro bozuk paralar vardı, verdik hepsini aldı gitti” dedi.
Öte yandan, jandarma tarafından yakalanan sahte yüzbaşı adliyeye sevk edilirken, yaşlı adam ile konuşması ise çevredeki güvenlik kameraları tarafından kayıt altına alındı.