Yeni telefon aldı, 1 milyon lira borçlandı – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Yeni telefon aldı, 1 milyon lira...

Yeni telefon aldı, 1 milyon lira borçlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Ekim 2023 Perşembe - 15:24Güncelleme: 26 Ekim 2023 Perşembe - 15:25
Yeni telefon aldı, 1 milyon lira borçlandı

Denizli’de, yeni cep telefonu almak için eski telefonunu takas eden bir kişi, kişisel bilgilerini silmeyi unutunca 1 milyon liralık borçla karşı karşıya kaldı.

Denizli'de bir kurumda hizmetli olarak görev yapan Mehmet Demir, 19 Ekim 2022 tarihinde eski telefonunu takas ederek yeni bir telefon aldı. Banka şifreleri ve internet bankacılığı gibi kişisel bilgilerini eski telefonundan silmeyi unutan Demir, bir süre sonra 1 milyon liralık borçla karşı karşıya kaldı.

Bilgilerinin kullanılarak dört bankadan yüklü miktarda paralar çekildiğini dile getiren Demir, üzerinde 15 adet icra dosyası olduğunu söyledi. Olayla ilgili hukuki süreç başlattığını kaydeden Demir, “Telefonumu takas ettim. Fakat telefonumdaki içindeki bilgileri silmeyi unutmuşum. İnternet bankacılığı, kredi kartı şifreleri hepsi telefonun içindeydi. Bunu ele geçiren hacker, tüm bilgilerimi kullanarak hesaplarımda bir milyon lira para hareketi oluşturmuş. Dört bankaya borcum var. Bu zorlu süreçte eşimden de boşandım” dedi.

Eski telefonların satılmaması gerektiğini ifade eden Demir, “Eski telefonlarınızı satmayın, kimseye vermeyin. Kırıp atın, gerekirse yakın. Ben yandım başkası yanmasın. Çok kötü sıkıntılı günler geçiriyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı”diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)