Denizli’nin Acıpayam ilçesinde rahatsızlanınca hastaneye götürülen ve serum verilen 5 yaşındaki Fatmana Ünal, evine geri gönderildi. Evinde tekrar fenalaşması üzerine ambulansla hastaneye götürülürken de hayatını kaybetti.
Ailesiyle birlikte ilçeye bağlı Kelekçi Mahallesi’nde ikamet eden Fatmana Ünal, ölümüyle mahalleyi yasa boğdu.
İddiaya göre, küçük kız, akşam saatlerinde rahatsızlanınca ailesi tarafından Acıpayam Devlet Hastanesine götürüldü. Burada serum verildikten sonra taburcu edilen çocuk, evine dönmesinin ardından bir süre sonra tekrar fenalaştı.
Durumu fark eden baba Hasan Ünal, kızını Kelekçi 112 Acil Sağlık İstasyonuna götürdü. Burada ilk müdahalesi yapılan çocuk, ambulansla tekrar Acıpayam Devlet Hastanesine götürülmek istendi. Ancak, yapılan müdahalelelere rağmen yaşamını yitirdi.
Fatmana Ünal’ın ölüm nedeninin belirlenmesi için cenazesi otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morguna getirildi.
DENİZLİ (İHA)