Atatürk’e ağır hakaret – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Atatürk’e ağır hakaret

Atatürk’e ağır hakaret

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Mart 2018 Çarşamba - 08:47Güncelleme: 28 Mart 2018 Çarşamba - 08:49
Atatürk’e ağır hakaret

Denizli’nin Sarayköy İlçesi’nde düğünlerde saz çalan B.B.D., sosyal medya hesabı Facebook’tan Atatürk’e hakaret etti. CHP Sarayköy İlçe Teşkilatı B.B.D. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sarayköy İlçesi’nde yaşayan B.B.D., sosyal medya hesabı Facebook’tan Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içeren bir paylaşımda bulundu. B.B.D.’nin paylaşımı üzerine tepkiler yağdı.

CHP Sarayköy İlçe Teşkilatı ise B.B.D. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e saldırılarda büyük bir artış olduğunu söyleyen CHP Sarayköy İlçe Başkanı Cengiz Demirci, “Atatürk adının stadyumlardan, okullardan silinmesi, heykeller üzerinden Atatürk’ün manevi şahsına çeşitli yerlerde yapılan saygısızlıklara adeta göz yumulması, hoşgörü ile bakılması günümüzde de bu saldırıların ve saygısızlıkların devam ettiği görülmektedir. 26 Mart Pazartesi günü, sosyal medya üzerinden Önderimiz Atatürk’e ağza alınmayacak küfür dolu sözler sarf eden bu şahsı sözlerinden dolayı kınıyoruz. Dün itibari ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyuna bildiririz.

Hak, hukuk, adalete olan inancımızla bu kişi hakkında savcıların gerekli işlemleri yapacağına inanıyoruz.” dedi.

GÖZALTINA ALINDI
Suç duyurusunun ardından harekete geçen emniyet güçleri, B.B.D.’yi yakalayarak gözaltına aldı.