Yaşlı kadını oğluyla korkutup dolandırdılar, 4 saatte yakalandılar – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Yaşlı kadını oğluyla korkutup dolandırdılar, 4...

Yaşlı kadını oğluyla korkutup dolandırdılar, 4 saatte yakalandılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Mart 2024 Salı - 10:59Güncelleme: 19 Mart 2024 Salı - 11:00
Yaşlı kadını oğluyla korkutup dolandırdılar, 4 saatte yakalandılar

Denizli’nin Tavas ilçesinde, kendilerini jandarma personeli gibi tanıtarak yaşlı kadını 900 bin lira dolandıran şüpheliler, JASAT ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan 3 şüpheliden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, ilçeye bağlı Horasanlı Mahallesi’nde meydana geldi. 80 yaşındaki N.T.’nin evine gelen ve kendilerini jandarma personeli olarak tanıtan şüpheliler, yaşlı kadını “Almanya'da yaşayan oğlun tutuklandı. Eğer evdeki altın ve paraları bize teslim etmezsen sen de tutuklanacaksın” diyerek korkutup kandırdı.

Yaşlı kadının evde sakladığı 100 bin TL nakit para ve yaklaşık 800 bin TL değerindeki altınları alan şüpheliler, geldikleri araçla bölgeden uzaklaştı.

Şüpheliler gittikten sonra yaşadıkları komşu ve akrabalarına anlatan yaşlı kadının dolandırıldığı anlaşılınca, Denizli İl Jandarma Komutanlığından yardım istendi. Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Tavas İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışmada, olaya karışan şüphelilerin kimlikleri ve kullandıkları araç belirlendi.

Denizli il merkezinde tespit edilen iki adrese operasyon düzenleyen JASAT ekipleri, olaya karışan 3 şüpheliyi, yaşlı kadından almış oldukları para ve altınlarla birlikte gözaltına aldı.

Oğlu üzerinden korkutularak dolandırılan yaşlı kadın, kendi elleriyle dolandırıcılara teslim ettiği altın ve paralarına 4 saat gibi kısa bir sürede geri kavuştu.

Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.T. ve S.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, B.K.A. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

DENİZLİ (İHA)