Tefecilik, ihaleye fesat karıştırma, dolandırıcılık operasyonu – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Tefecilik, ihaleye fesat karıştırma, dolandırıcılık operasyonu

Tefecilik, ihaleye fesat karıştırma, dolandırıcılık operasyonu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ekim 2023 Salı - 09:05Güncelleme: 17 Ekim 2023 Salı - 09:05
Tefecilik, ihaleye fesat karıştırma, dolandırıcılık operasyonu

Denizli ile birlikte 56 ilde eş zamanlı “Kafes Operasyonu” gerçekleştiriliyor. Tefecilik, ihaleye fesat karıştırma, dolandırıcılık, parada sahtecilik, Vergi Usül Kanunu’na muhalefet suçlarına yönelik operasyonu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, aralarında Denizli’nin de bulunduğu 56 ilde mali suçlara yönelik Kafes Operasyonu düzenlendiğini açıkladı.

Yerlikaya, tefecilik, kamu kurum ve kuruşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, Vergi Usül Kanunu’na muhalefet ve parada sahtecilik suçlarını işleyen 367 şüpheliye yönelik operasyonda şu ana kadar 150 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Yerlikaya, “Operasyonlar kapsamında, çok sayıda ruhsatsız tabanca ve bu suçlardan elde edildiği değerlendirilen çok miktarda para ve çek/senet ele geçirildi. Operasyonları gerçekleştiren polislerimizi tebrik ediyorum. Halkımızın huzurunu kaçıran mali suç örgütlerine, organize suç örgütlerine ve çetelere nefes aldırmayacağız. Şafak sökerken de gün batarken de her an enselerindeyiz. Hepsini bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.