Tefeci operasyonu düzenlendi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Tefeci operasyonu düzenlendi

Tefeci operasyonu düzenlendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Şubat 2024 Salı - 08:48Güncelleme: 27 Şubat 2024 Salı - 08:48
Tefeci operasyonu düzenlendi

Denizli'nin de aralarında bulunduğu 56 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik operasyon düzenlendi. Kafes-49 operasyonlarında mali suç örgütlerinin 147 şüphelisi yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde il emniyet müdürlükleri KOM ve Mali Şube ekiplerince Denizli ile birlikte Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Siirt, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Van, Zonguldak, Batman, Bartın, Iğdır, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce'de mali suç örgütlerine yönelik Kafes-49 operasyonu gerçekleştirildi.

Tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmaya yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, parada sahtecilik, resmi ve özel belgede sahtecilik ile vergi usul kanunu'na muhalefet suçlarından 147 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili "Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerini ve çeteleri çökertip, tek tek kafesin içine koyacağız" açıklamasını yaptı.