Sosyal medya üzerinden dolandırıcılıkla 10 milyon liralık vurgun yaptılar – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Sosyal medya üzerinden dolandırıcılıkla 10 milyon...

Sosyal medya üzerinden dolandırıcılıkla 10 milyon liralık vurgun yaptılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Mart 2024 Cuma - 09:04Güncelleme: 15 Mart 2024 Cuma - 09:05
Sosyal medya üzerinden dolandırıcılıkla 10 milyon liralık vurgun yaptılar

Denizli ile birlikte 7 ilde sosyal medya üzerinden oltalama sitelerine yönlendirip, "Elektrikli Bisiklet Satışı" vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandıran 14 şüpheli yakalandı. Dolandırıcılık şebekesinin yaptığı vurgunun 10 milyon lira dolayında olduğu bildirildi.

"Bilişim Sistemlerini Kullanarak Nitelikli Hırsızlık, Nitelikli Dolandırıcılık ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği" suçlarına yönelik olarak eş zamanlı Sibergöz-26 operasyonları düzenlendi.

İl jandarma komutanlıklarınca Denizli, İstanbul, Kayseri, Tekirdağ, Giresun, Bursa, Gaziantep, Adıyaman, Samsun, Muğla, Ankara, Mersin, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, İzmir, Hatay, Antalya, Bolu, Kahramanmaraş ve Batman'da gerçekleştirilen operasyonlarda 75 şüpheli yakalandı.

OPERASYONUN DENİZLİ AYAĞINDA BÜYÜK VURGUN ORTAYA ÇIKARILDI

Bu operasyonun Denizli ayağında ise büyük bir vurgun ortaya çıkarıldı. Diyarbakır merkezli Denizli, Mersin, İstanbul, Ankara, Şanlıurfa ve Hatay ‘da düzenlenen operasyonlarda, Facebook “Marketplace” üzerinden "elektrikli bisiklet satışı" vaadiyle vatandaşları oltalama sitelerine yönlendirerek dolandıran ve yaklaşık 10 milyon liralık haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 14 şüpheli gözaltına alındı.