Milyonluk meşrubat vurgununu JASAT engelledi – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Milyonluk meşrubat vurgununu JASAT engelledi

Milyonluk meşrubat vurgununu JASAT engelledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Eylül 2023 Cumartesi - 09:02Güncelleme: 30 Eylül 2023 Cumartesi - 09:03
Milyonluk meşrubat vurgununu JASAT engelledi

Denizli’nin Sarayköy ilçesinden bir kamyona yükledikleri 1 milyon 100 bin lira değerindeki organik meşrubatları alıcıya teslim etmek yerine başka bir depoya götüren dolandırıcılık şüphelisı 2 kişi, İzmir’de kaldıkları otelde yakalandı.

İzmir - Şirince’de faaliyet gösteren bir firma, Sarayköy’ün Duacılı Mahallesi’ndeki bir tesiste özel olarak organik meşrubat üretimi yaptırdı. Nakliye işi için de iki kişiyle anlaştılar. Kamyona yüklenen meşrubatlar, Şirince’ye götürülmek üzere yola çıktı.

Ancak, piyasa değeri 1 milyon 100 bin lira dolayında olan organik meşrubatlar Şirince’deki alıcıya ulaşmadı. Bunun üzerine yapılan şikayetle harekete geçen Denizli İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT), olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı.

Kısa sürede olayın faillerinin 31 yaşındaki Y.E. ile 56 yaşındaki A.A. olduğu, yakalanmamak için kamyona iki farklı plaka taktıkları, taşıma işi için sundukları firma bilgilerinin, ehliyet ve kimliklerin sahte olduğu belirlendi.

OTELDE YAKALANDILAR

Şüpheliler, JASAT koordinesinde düzenlenen operasyonla İzmir’de kaldıkları bir otelde yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan sorgulamalarında, meşrubatları Buca’da bir depoya indirdiklerini söylediler. Depoda bulunan meşrubatlar firmaya teslim edildi.

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYITLARI ÇIKTI

Denizli’ye getirilen ve jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen dolandırıcılık olayının şüphelilerinden 6 suç kaydı bulunan Y.E. tutuklandı. 20 suç kaydı olan A.A. ise adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

FİRMA SAHİPLERİNDEN AÇIKLAMA

Firma sahipleri de olayla ilgili "Üreticiden doğrudan temin yoluyla aldığımız ve piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 100 bin TL olan organik gazozlar, Denizli'deki üretim tesisinde şişelendi. Sevkiyat esnasında şoför ürünlerimizi bizim belirttiğimiz adrese değil, bilgimiz dışında farklı bir depoya indirmiş. Bunu öğrenince jandarmaya ihbarımızı yaptık. Jandarma ekipleri 4 gün sonunda ürünlerimizi eksiksiz ve hasarsız bir şekilde bize geri getirdiler, teşekkür ediyoruz" açıklamasını yaptı.