Hileli tartıyla zeytinyağı dolandırıcılığı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Hileli tartıyla zeytinyağı dolandırıcılığı

Hileli tartıyla zeytinyağı dolandırıcılığı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Şubat 2024 Pazar - 11:36Güncelleme: 11 Şubat 2024 Pazar - 11:48
Hileli tartıyla zeytinyağı dolandırıcılığı

Denizli’nin Kale ilçesinde hileli tartıyla 100 litre zeytinyağına 34 litre parası ödeyen 5 şüpheli jandarma tarafından yakalandı.

İddiaya göre, il il dolaşıp zeytinyağı alan, ancak bu alışveriş sırasında hileli tartı kullanan şüpheliler en son Kale ilçesinde ortaya çıktı. Evine gittikleri bir Bünyamin Y.'ye zeytinyağı ticareti yaptıklarını söyleyerek, konuşmaya başladılar.

Üreticinin elinde zeytin yağı olduğunu öğrenmelerinin ardından fiyatını konuşup anlaştılar. Sıra tartıya geldiğinde güven oluşturmak için önce zeytinyağı satacak kişiyi kantara çıkarıp tarttılar. Kilosunun doğru olduğunu gören kişi de güven oluşturunca bidonlardaki zeytinyağını tartmaya başladılar.

Bu arada fark ettirmeden elektronik tartıdaki “M” tuşuna basıp, bu yöntemle yüzde 65 dolayında eksik tartı yapılmasını sağladılar. Zeytinyağı bidonlarını araca yükleyen şüpheliler, ödemeyi de 34 litre üzerinden yaparak ayrıldı.

KADININ TEPKİSİ OLAYI ORTAYA ÇIKARDI

Şüphelilerin uzaklaşmasının ardından kocasına kaç litre yağ sattığını soran kadın, “34 litre” yanıtıyla adeta çılgına döndü. 100 litrenin üzerinde yağ olduğunu söylemesi üzerine de jandarmaya ihbarda bulundular.

İhbar üzerine harekete geçen jandarma, 5 şüpheliyi yakalayıp gözaltına aldı. Bu kişilerin aynı yöntemle çok sayıda ilde vatandaşı mağdur ettikleri ortaya çıktı.

Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Çorum, Konya, Amasya, Bursa, Balıkesir, Kütahya, Isparta ve Hatay'da dolandırıcılık ile güveni kötüye kullanma suçlarına karıştıkları belirlendi.