Denizli’de, cinayetten cinsel saldırı ve dolandırıcılığa çeşitli suçlara karışıp hapis cezasına çarptırılan, ancak firari olarak aranan 53 hükümlü yakalandı.
Denizli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin 1-7 Ağustos tarihleri arasında aranan kişilerin yakalanmasına yönelik yaptığı çalışmada; kasten öldürme suçundan 31 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası olan 1, bilişim sistemleri dolandırıcılığından 13 yıl 8 aya ve 11 yıl 10 aya hükümlü 2, kasten öldürme suçundan 12 yıl 1 ay 16 güne hükümlü 1, nitelikli cinsel saldırı suçundan 12 yıla hükümlü 1 kişi yakalandı.
Yine bu çalışmalarda haklarında hırsızlık, yağma, kasten öldürme, terör suçları, diğer asayiş suçlarından haklarında 5 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezaları olan 8 hükümlü gözaltına alındı.
İşledikleri hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel suçlar, diğer asayiş suçları, narkotik suçlar, güvenlik suçları, KOM suçları, geçmen kaçakçılığı suçları ve siber suçlardan dolayı 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılan 40 firari hükümlü de düzenlenen operasyonlarla yakalandı.
İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından 53 firari hükümlü tutuklanarak cezaevine konuldu.