Denizli’de apart ve konaklama tesisleri operasyon – D20Haber
05.05.2024, Pazar
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Denizli’de apart ve konaklama tesisleri operasyon

Denizli’de apart ve konaklama tesisleri operasyon

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Temmuz 2017 Salı - 16:36Güncelleme: 18 Temmuz 2017 Salı - 16:36
Denizli’de apart ve konaklama tesisleri operasyon

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, il genelinde apart ve konaklama tesislerine operasyon düzenlendi. Bu operasyonda yurda kaçak giren ve vize süresi dolan 7 yabancı uyruklu yakalandı, 275 bin lira para cezası uygulandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il merkezi ile ilçelerde faaliyet gösteren apartlar ile otel, motel, pansiyon ve bekar odaları gibi konaklama tesislerine operasyon düzenledi. Yapılan kontrol ve denetimlerde, kimlik bildirim sistemine bilgisayar terminallerini bağlamadıkları anlaşılan 21 apart daire sahibi ve yetkilisine 218 bin lira, aynı sistemi kullanan ancak konaklayanların kimlik bildirimlerini sistem üzerinden yapmadıkları belirlenen 11 konaklama tesisine 57 bin lira idari para cezası uygulandı.

7 YABANCI UYRUKLU YAKALANDI

İl merkezinde kontrol edilen apart dairelerde kalan 4 Afgan ve 1 İran uyruklu kişinin yurda kaçak girdikleri, 1 Özbekistan ve 1 İran uyruklunun da vize ihlali yaptıkları belirlendi. Bu kişilerle ilgili yasal işlem başlatıldı.

KALDIKLARI İLLERE GİTMELERİ UYARISI

Öte yandan ülkemizde bulunan ve kendilerine çeşitli illerde konaklamaları için uluslararası koruma kimlik belgesi verilen 22 İran uyruklunun izinsiz olarak Denizli’ye geldikleri belirlendi. Bu kişilere kaldıkları illere dönmeleri uyarısı yapıldı