Alkollü sürücü kaza yaptı, suçunu eşi üstlendi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Alkollü sürücü kaza yaptı, suçunu eşi...

Alkollü sürücü kaza yaptı, suçunu eşi üstlendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Nisan 2020 Cumartesi - 10:46Güncelleme: 11 Nisan 2020 Cumartesi - 10:53
Alkollü sürücü kaza yaptı, suçunu eşi üstlendi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, ters şeritten giden ve alkollü olduğu öne sürülen sürücü 3 araca çarpıp hasar verdi. Sonra da olay yerinden kaçtı ve kazayı eşi üstlendi. Ancak, çelişkili ifadeler kısa sürede kazanın aydınlatılmasına yetti.

Kaza, ilçenin Atatürk Caddesi’nde sokağa çıkma yasağının başladığı saatlerde meydana geldi. M.A., idaresindeki 20 H 5060 plakalı araç İstiklal Caddesi’nden gelerek tek yön olan Atatürk Caddesi’ne girdi. Ters yöne giden sürücü, alkolün etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybederek park halindeki 20 YK 935, 20 H 9515 ve 20 ACP 578 plakalı otomobillere çarparak hasar verdi. Tamponu düşen aracıyla bir süre daha yola devam eden M.A., ara sokakta otomobili bırakarak kaçtı.

Kaza anında çıkan gürültüyle evlerinden balkona çıkanlardan bazıları kendi araçlarında hasar oluştuğunu görünce polisi aradı. Bölgeye gelen polis ekiplerinin araştırma yaptıkları sırada M.A.’nın eşi H.A., kazayı kendisinin yaptığını söyledi. Ancak görgü tanıkları, kazayı yapanın erkek sürücü olduğunu belirtti.

Önce “Kazayı ben yaptım. Panik oldum kaçtım” diyen H.A., çelişkili ifadelerinin ardından köşeye sıkıştığını anlaması üzerine aracı eşinin kullandığını ve alkollü olduğu için kaçtığını itiraf etti.

Otomobili hasar gören Muharrem Çiftçi, “Sese çıktık. Herhangi bir şey görmedik. Vatandaş yukarıdan ters şeride girmiş. Görgü şahitleri 120-130 kilometre hızla geldiğini söylüyorlar. Fren izi zaten mevcut. Sonuç bu. Arkasından polisi aradık. Araç aşağıda ara sokakta içinde telefonu dahi duruyor. Görgü şahitlerinin dediğine göre bira şişeleri içerideymiş. Vatandaş vurup kaçıyor” dedi.

Olay yerine gelerek eşinin suçunu üstlenen kadının yalan söylediğini belirten Necati Kepenek, “Evim burası aracımı da her gün buraya park ediyorum. Bir ses duyduk. Apartman sakinleri dışarıya çıktı. İnip geldiğimde benim arabama çarptığını gördüm. 2 araba pert olmuş. Başka araçlara da çarpmış ama benim araba arkasındakine çarpmış o, onun arkasındaki araca çarpmış. Onlarda fazla bir şey yok. Kadını ben burada gördüm. Daha yeni geldi, kazadan sonra geldi. Demek ki haber etmişler. Şoför benim dedi. Aslında yalan söyledi. Ben de ‘siz değildiniz. Arabayı erkek kullanıyormuş’ dedim. Aracın içi bira şişeleriyle doluydu. Atatürk Caddesinden ters yoldan gelmiş. Polis arkadaşlar kazayı eşiniz yapmış deyince oda bir şey diyemedi. Kazayı eşinin yaptığını kabul etti” ifadelerini kullandı.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

DENİZLİ (İHA)