15 kilometre devam eden kovalamaca samanlıkta bitti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. 15 kilometre devam eden kovalamaca samanlıkta...

15 kilometre devam eden kovalamaca samanlıkta bitti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mayıs 2021 Cumartesi - 10:39Güncelleme: 8 Mayıs 2021 Cumartesi - 10:41
15 kilometre devam eden kovalamaca samanlıkta bitti

Denizli’de, kontrol noktasında dur uyarısına uymayan ehliyetsiz sürücünün 15 kilometrelik kaçışı bir samanlıkta son buldu. Aksiyon filmi sahnelerini aratmayan kovalamacada, sürücünün polisi atlatmak için arkadaşını dağ başında indirmesi bile işe yaramadı.

Honaz ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Ali C., sokağı çıkma kısıtlamasını ihlal ederek, kendisini ziyarete gelen arkadaşı Hüseyin K’yı Pamukkale ilçesindeki evine bırakmak için babasına ait 20 AAC 96 plakalı pikapla yola çıktı. Kayıhan Mahallesi’ne geldiğinde denetim yapan polis ekiplerini gören ehliyetsiz sürücü, U dönüşü yaparak geldiği yöne kaçmaya başladı. Motorize Yunus ekipleri, uygulama noktasından kaçan aracın peşine düştü.

Sesli ve ışıklı tüm ‘dur’ ihtarlarına rağmen Honaz ilçesi istikametine hızlı bir şekilde seyreden pikap, yolda zikzaklar çizerek polislerin önüne geçmesine engel olmaya çalıştı. Bir süre sonra anayoldan çıkarak Kale Mahallesi’ne geçişi sağlayan dağ yoluna girdi. Yakalanacağını anladığı bir anda aracını durdurup arkadaşını indirdi. Araçtan inen arkadaşı Hüseyin K.’nın polislere kimliğini uzatarak oyalamasını fırsat bilen Ali C., yeniden kaçmaya başladı.

Bunun üzerine kovalamaca yeniden başladı. Ali C.’nin izini kaybettirme çabası girdiği Kale Mahallesi’ndeki ara sokaklarda sona erdi. Yanlışlıkla bir çıkmaz sokağa giren Ali C., kendini bir besihanenin samanlığında bulunca yakalandı.

Kamyonetiyle birlikte samanlıkta yakalanan sürücü Ali C.’ye dur ihtarına uymamak, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak, görevli memura mukavemet, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek ve ehliyetsiz araç kullanmak gibi suçlardan toplam 20 bin TL para cezası uygulandı. Ali C.’nin kullandığı kamyonet otoparka çekildi.

Ali C.’nin polisleri oyalamak için araçtan indirdiği arkadaşı Hüseyin K. ise, saatlerce yürüyerek Kayıhan Mahallesi’ne geldi. Yunus ekipleri tarafından bulunan Hüseyin K.’ye de sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten 3 bin 150 TL ceza kesildi.

DENİZLİ (İHA)