Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanırken tahliye oldu – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanırken...

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanırken tahliye oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Kasım 2023 Pazar - 09:41Güncelleme: 12 Kasım 2023 Pazar - 09:41
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanırken tahliye oldu

Denizli'nin Buldan ilçesinde, ikiz bebeklere hamile olan 2 çocuk annesi H.Ç.’yi öldürdüğü iddiasıyla cezaevine konulan ve 'ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası' istemiyle yargılanan koca tahliye edildi.

Buldan'a bağlı Yenimahalle'de 11 Mayıs 2022 tarihinde meydana gelen olayda, ikiz bebeklere 5 aylık hamile H.Ç.’den (43) haber alamayan yakınları, rahatsızlanmasından endişe ederek yardım talep etmişi üzerine adrese giden ekipler kadını banyo küvetinde hareketsiz bir şekilde bulmuş, başında yara olan kadının hayatını kaybettiği belirlenmişti.

Yapılan otopside, kadının boğazında morluklar ve parmak izleri, kollarında ise boğuşmadan kaynaklı çizikler tespit edilmiş, tırnaklarında deri dokuları bulunmuş, alınan örnekler Adli Tıp incelemesine gönderilmişti.

Olayın şüphelisi olarak tutuklanan R.Ç. (46) hakkında Denizli 1.Ağır Ceza Mahkemesinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Geçtiğimiz eylül ayındaki duruşmada savunması istenen R.Ç., hakkındaki suçlamaları reddetti. Eşinin öldüğü haberini tarlada çalışırken yakınlarından aldığını ve suçsuz olduğunu savunan R.Ç, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın husumetlisi olup olmadığının belirlenmesi, cep telefonunun incelenmesi, cinayetin yaşandığı dönemde sanığın eşi ve eşinin yakınları ile yaptığı görüşmelerin tespitine yönelik dijital materyallerin incelenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İki çocuk annesi ve ikizlere hamile eşi H.Ç.’yi öldürdüğü iddiasıyla ‘ağırlaştırılmış hapis cezası’ talebiyle yargılanan koca R.Ç., ölen kadının tırnaklarında bulunan deri dokularının kendisine ait çıkmaması üzerine tahliye edildi. Mahallesine geri dönen R.Ç.’nin çevresindekilere suçsuzluğunun ortaya çıktığını ve beraat ettiğini söylediği öğrenildi.

DENİZLİ (İHA)