8 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. 8 bin litre kaçak akaryakıt ele...

8 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Şubat 2018 Pazartesi - 10:38Güncelleme: 26 Şubat 2018 Pazartesi - 10:39
8 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, depo olarak kullanılan işyerine düzenlediği baskında 8 bin 50 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğüne ulaşan bilginin değerlendirilmesiyle daha önce lisanslı olarak madeni yağ üretim tesisi olarak faaliyet gösteren, ancak kapatıldıktan sonra üretimine son verilen bir işyeri tespit edildi. İşyeri içerisinde yapılan kontrollerde atıl vaziyette çok sayıda farklı ebatlarda tank, bidon ve benzeri malzeme bulunduğu görüldü.

Tanklarda yapılan kontrollerde, renk koku ve kıvam olarak motorine benzeyen karışımlı akaryakıt oluşturmada kullanabileceği değerlendirilen maddeden numune alınarak görevli ekipler tarafından cihaz ile gerekli ölçümler yapıldı. Devam eden aramalarda tanklara bağlı vaziyette kaçak akaryakıt dolumu için kullanılan aktarım düzeneği, arıtma aparatı olduğu görüldü. Yine depo önünde park halinde bulunan çekici ve çekiciye ait tankerde yapılan kontrollerde, çok sayıda tanka bağlı hortum bulunduğu ve hortum ucunun elektrikli aktarım düzeneğine bağlı olduğu belirlendi.

İşyeri önünde bulunan çekicinin ve çekiciye bağlı akaryakıt tankerinin yakıt deposunda yapılan kontrol ve aramalarda, elektrikli dinamo, aktarım düzeneği, litre ölçer ve karışımlı akaryakıtın arıtılmasında kullanılan filtre ile birlikte cihazlar ve 8 bin 50 litre kaçak akaryakıt bulundu.

Kaçak akaryakıt ile ilgili olarak yakalanan 2 şüpheli hakkında Kaçakçılık Kanunu’na muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.