Denizli’de 24 kadın cinayete kurban gitti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Denizli’de 24 kadın cinayete kurban gitti

Denizli’de 24 kadın cinayete kurban gitti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Ağustos 2017 Pazar - 13:41Güncelleme: 27 Ağustos 2017 Pazar - 13:41
Denizli’de 24 kadın cinayete kurban gitti

Denizli’de son 7 yılda 24 kadının çeşitli nedenlerle cinayete kurban gittiği belirlenirken, en fazla cinayet kent merkezinde işlendi. Cinayetlere ise kıskançlıktan aldatma iddiasına, boşanmaktan barışma isteğinin reddedilmesi neden gösteriliyor.

Denizli’de son 7 yılda 24 kadının çeşitli nedenlerle cinayete kurban gittiği belirlenirken, en fazla cinayet kent merkezinde işlendi. Cinayetlere ise kıskançlıktan aldatma iddiasına, boşanmaktan barışma isteğinin reddedilmesi neden gösteriliyor.

Cinayet haberleri yazalı ve internet medyasında en çok okunan, görsel medyada en çok izlenen haberlerdir. Türkiye’yi, yaşadığı kenti ilgilendiren, bugün ya da gelecekteki yaşamı etkileyeceği ifade edilen haberlerin sadece başlığına bakılıp geçilirken, maalesef “3. sayfa haberleri” olarak adlandırılan cinayet haberleri geniş kitlelerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

ERKEK ŞİDDETİNDE CİNAYET ÇETELESİNİ HAZIRLADILAR

Türkiye’de işlenen ve gündemde n hiç düşmeyen, “iyi hal ve tahrik” gibi ceza indirimleri hep tartışma konusu olurken. www.kadincinayetleri.org isimli site kadın cinayetlerini araştırdı. Sitede araştırmayla ilgili “Kadın cinayetleri verileriyle ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’na yapılan bilgi edinme başvurularının sonuçsuz kalması üzerine, çalışmamız medyaya yansıyan kadın cinayetleriyle sınırlanmış ve bianet.org (Bağımsız İletişim Ağı) tarafından kayda geçirilen Erkek Şiddeti Çetelesi’ndeki cinayet verileri temel alınarak gerçekleştirilmiştir” şeklinde bilgi notuna yer verildi.

VERİ TABANI OLUŞTURMAK ÜZERE HAZIRLANDI

Site, kadın cinayetleri konusundaki resmi verilere ulaşmanın zorluğuna da değinerek, “Kurumların şeffaf olmayan bu tutumu nedeniyle bağımsız medya kuruluşları ve sivil toplum örgütlerince takip edilen kadın cinayetlerine yönelik detaylı veri çalışmalarının, bu alanda çözüm üretme ve politika oluşturmaya katkısı yadsınamaz. kadincinayetleri.org sitesi bu noktadan hareketle, kadın cinayetlerinin veri tabanını oluşturmak, kadınların ne tür bahanelerle öldürüldüğüne, cinayetlerde yaşanan ihmallere dikkat çekmek ve ortaya çıkan büyük fotoğrafın vahametini gözler önüne sermek; böylece kadın cinayetlerinin önlenmesi ve faillerin cezalandırılması yolunda çağrı işlevi görmek amacıyla hazırlandı” açıklamasını yaptı.

DENİZLİ’DE 24 CİNAYET

Sitenin çektiği Türkiye fotoğrafında Denizli’ye bakıldığında, “24 kadın cinayeti” yazıyor. 2010 yılından bu yana işlenen kadın cinayetleriyle ilgili bilgilere yer verilen araştırmada, cinayetleri kent merkezinde odaklandığı görülüyor. Kent merkezinde 17, Çivril ve Buldan’da 2, Çal, Güney ve Sarayköy 1 kadın cinayetiyle sıralanıyor.