Sahte rapor operasyonunda 2 kişi tutuklandı – D20Haber
14.05.2025, Çarşamba
13 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Sahte rapor operasyonunda 2 kişi tutuklandı

Sahte rapor operasyonunda 2 kişi tutuklandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Şubat 2019 Salı - 10:51Güncelleme: 26 Şubat 2019 Salı - 10:51
Sahte rapor operasyonunda 2 kişi tutuklandı

Denizli ve Uşak’ta gerçekleştirilen “sahte rapor” operasyonunda yakalanan 21 kişiden 2’si tutuklandı, 1 kişi adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerinin çalışmasıyla usulsüz yollarla engelli sağlık kurulu raporu alındığı ve sistemli bir biçimde engellilere tanınan haklardan faydalanıldığı bilgisine ulaşılmasıyla Denizli ve Uşak’ta geçen hafta operasyon düzenlenmişti.

Haberin DevamıReklam




Yaklaşık 3 ay boyunca yürütülen planlı ve projeli operasyonel çalışma sonucunda, engelli sağlık kurulu raporu alan şahıslar adına haksız kazanç teminin var olduğu, birden fazla kişiye engelli sağlık raporu alınarak vergi indirimleri ve engellilere tanınan haklardan faydalanıldığı yönünde tespitler yapılmasıyla ilgili yakalanan 21 kişi ile ilgili işlemler tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.