Merkezefendi Belediyesindeki sahte evrakla vurguna 3 tutuklama – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Merkezefendi Belediyesindeki sahte evrakla vurguna 3...

Merkezefendi Belediyesindeki sahte evrakla vurguna 3 tutuklama

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Kasım 2020 Pazartesi - 16:49Güncelleme: 23 Kasım 2020 Pazartesi - 18:27
Merkezefendi Belediyesindeki sahte evrakla vurguna 3 tutuklama

Merkezefendi Belediyesinin şifreleri ile sahte kaşelerini kullanarak düzenlenen evrakla vurgun yapıldığı iddiası üzerine yapı denetim şirketine yönelik soruşturmayla ilgili düzenlenen operasyonda yakalanan 8 şüpheliden 3 kişi tutuklandı.

Bir yapı denetim şirketince, Merkezefendi Belediyesinin şifreleri ile sisteme girildiği, sahte kaşeler kullanılarak belge düzenlediği, bu belgelerle harç ve diğer bedellerin ödenmiş gibi gösterildiği iddialarına ilişkin Denizli Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanmış, ardından operasyon gerçekleştirilmişti.

Kriminal incelemede belediye çalışanlarının bilgisayar şifrelerinin kullanıldığının belirlenmesi üzerine, “resmi belgelerde sahtecilik” ve “kamu zararına nitelikli dolandırıcılık” iddialarıyla ilgili Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda 8 yapı denetim şirketi çalışanı yakalandı.

KAMU ZARARI 551 BİN TL

Şifrelerin kullanılması ve sahte belgeyle 47 dosyada 145 bin 372 metrekare inşaat alanıyla ilgili işlem yapıldığı, bunun sonucunda 551 bin 909 bin lira kamu zararının oluştuğu, bu zararın oluşmasında belediyenin ilgili biriminde çalışan görevliler ile yapı denetim şirketinin sorumlu oldukları kaydedildi.

“Resmi belgede sahtecilik” ve “kamu zararına nitelikli dolandırıcılık” suçundan 8 şirket çalışanı, işlemlerin tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edildi. Mahkeme şüphelilerden 3’ünü tutukladı.