Kuyumcular Odası Başkanı’ndan ‘keşke bizden yardım isteseydi’ açıklaması – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Kuyumcular Odası Başkanı’ndan ‘keşke bizden yardım...

Kuyumcular Odası Başkanı’ndan ‘keşke bizden yardım isteseydi’ açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Mayıs 2019 Pazartesi - 18:08Güncelleme: 27 Mayıs 2019 Pazartesi - 18:08
Kuyumcular Odası Başkanı’ndan ‘keşke bizden yardım isteseydi’ açıklaması

Denizli Sarraf ve Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, kuyumcu soygunu olayıyla ilgili “Keşke bu yola başvurmasaydı, bize başvursaydı, biz kendisine yardımcı olurduk” açıklamasını yaptı.

Merkezefendi’nin Saraylar Mahallesi’nde, bir işhanında Nazım Bağcı’ya ait kuyumcu dükkanındaki soygun olayının ardından gece bekçileri tarafından kısa sürede yakalanan 29 yaşındaki Abbas T., sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Bu arada, işyeri sahibi Nazım Bağcı, soygun olayıyla ilgili polisten bilgi aldı.

"KEŞKE BU YOLA BAŞVURMASAYDI"

Öte yandan Denizli Sarraf ve Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, zanlının, kepengi olmayan kapıdaki camın çekiçle bir kısmını kırarak içeri girdiğini, banko içinde bulunan altınları çalarak kaçmaya başladığını ve alarm sesini duyan gece bekçilerinin, zanlının peşine düşerek 300-400 metre kovalamacadan sonra yakaladıklarını anlattı.

Olay yerine geldiklerinde altınların bir kısmını polis ekiplerinin sokaktan topladığını, bir kısmını da zanlıdan geri aldıklarını gördüklerini ifade eden Yıldırım, "Zanlı kaçarken bir kısmını yola düşürmüş. Bunları polis, kuyumcu arkadaşımıza teslim etti" dedi.

Çalınan ürün bedelinin yaklaşık 50 bin lira olduğunu, çoğunun geri alındığını ufak tefek parçaların kayıp olduğunu söyleyen Yıldırım, "Ben bekçilere ve emniyet ekiplerine teşekkür ediyorum. Emniyetten öğrendiğimize göre, hırsızlığı yapan arkadaşın prematüre bir çocuğu varmış. Onun ameliyat parası için son çare olarak aldığını söylemiş. Keşke bu yola başvurmasaydı, bize başvursaydı, biz kendisine yardımcı olurduk" diye konuştu.

GÜVENLİK KAMERASINCA KAYDEDİLDİ

Kuyumcudan soygun anı, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, iş yerinin bulunduğu sokağa elinde poşetle gelen kişi, bir süre etrafı kontrol ettikten sonra olay yerinden ayrılıyor. Daha sonra tekrar sokağa gelen zanlı, kuyumcu dükkanının camını kırarak içeri giriyor. İçeride kısa süre kalan kişi, elindeki poşetle dışarı çıkarken, koşarak gelen bekçileri görüp ara sokağa kaçmaya başlaması görüntülerde yer alıyor.

DENİZLİ (AA)